ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ασπίδα προστασίας από Ρέμπρατσα σε Γιόκιτς και Κοκόσκοβ

Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα στη διάρκεια συνέντευξης σε σερβικό κανάλι
Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα στη διάρκεια συνέντευξης σε σερβικό κανάλι PHOTO CREDITS: YOUTUBE

Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα άπλωσε ασπίδα προστασίας στον Νίκολα Γιόκιτς και τον Ιγκόρ Κοκόσκοβ, με αφορμή την σκληρή κριτική που δέχθηκαν για τον αποκλεισμό της Σερβίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την ήττα από την Ιταλία στο Βελιγράδι, είναι ένα γεγονός που δεν έχουν "χωνέψει" ακόμη στη Σερβία. Τα όνειρα, βλέπετε, ήταν πολλά κι έφταναν μέχρι το βάθρο, μέχρι την κατάκτηση εντός μεταλλίου στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι "όρλοβι" θα υποχρεωθούν όμως να κάνουν υπομονή για τρία χρόνια προκειμένου να ξαναδιεκδικήσουν αυτόν τον στόχο.

Μετά την σκληρή κριτική που ασκήθηκε στον Ιγκόρ Κοκόσκοβ και τον Νίκολα Γιόκιτς, ο Ζέλικο Ρέμπρατσα θέλησε να υπερασπιστεί αμφοτέρους. Κάτι που έκανε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο B92 της Σερβίας.

"Είναι κρίμα που ο Νίκολα Γιόκιτς δεν έπαιξε (στο Προολυμπιακό). Ως πρώην παίκτης, τον καταλαβαίνω ως ένα βαθμό. Έπαιξε για πολύ καιρό σερί, ξεκουράστηκε μόλις ενάμιση μήνα, πριν από αυτό ήταν στη "φούσκα" του ΝΒΑ. Είχε 72 αγώνες για τη regular season του ΝΒΑ, συν τα playoffs, οπότε από αυτή την σκοπιά τον καταλαβαίνω, αντιλαμβάνομαι πόσο κουρασμένος είναι και όλα αυτά" ανέφερε αρχικά ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, για να προσθέσει:

"Αν δεν έπαιζε με τη Σερβία στο κορυφαίο επίπεδο, τότε θα μπορούσε ο κόσμος να τον κατηγορήσει για κάτι. Είναι δίκοπο μαχαίρι αυτό. Θα είναι όμως μέλος της Εθνικής για τα επόμενα δέκα χρόνια, οφείλουμε όλοι να τον υποστηρίξουμε. Δεν χρειάζεται να του γίνεται επίθεση".

Αναφορικά με το γεγονός πως οι "όρλοβι" αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημείωσε: "Είμαστε ακόμη μια μπασκετική χώρα, δεν μπορούμε να τα διαλύουμε όλα εξαιτίας μίας ήττας. Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά χρόνο με τον χρόνο παράγουμε διαρκώς περισσότερους παίκτες. Απλά πρέπει να δουλέψουμε με τον σωστό τρόπο".

Ενώ έκλεισε, μιλώντας για τον Ιγκόρ Κοκόσκοβ, ο οποίος δέχθηκε δριμεία κριτική για τον αποκλεισμό της Σερβίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: "Ξέραμε από πριν ότι ο Ιγκόρ (Κοκόσκοβ) είναι ένας σπουδαίος προπονητής, πέτυχε με την Σλοβενία, έγινε ο πρώτος ξένος που κοούτσαρε ομάδα στο ΝΒΑ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτή την αποτυχία, παίξαμε χωρίς τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, υπήρξε πολύ μικρό διάστημα προετοιμασίας. Παίξαμε άσχημα, αλλά υπάρχουν κι οι παίκτες σε αυτό, όχι μόνο ο προπονητής. Πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη διοργάνωση, πλέον".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ