ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Αρμάνι Μιλάνο: Ο Μίροτιτς καθιερώνεται στη θέση του σμολ φόργουρντ και ο Μεσίνα εξήγησε το σκεπτικό του πριν το ματς με τον Ολυμπιακό

Αρμάνι Μιλάνο: Ο Μίροτιτς καθιερώνεται στη θέση του σμολ φόργουρντ και ο Μεσίνα εξήγησε το σκεπτικό του πριν το ματς με τον Ολυμπιακό
OLIMPIAMILANO.COM

Όλο και περισσότερα λεπτά παίρνει ο Νίκολα Μίροτιτς στη θέση "3", αγωνιζόμενος στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ετόρε Μεσίνα εξήγησε το σκεπτικό του πίσω από αυτή την επιλογή, μερικές μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό (17/10, 21:45), ενώ ο Μαυροβούνιος το είχε προαναγγείλει ήδη από την παρουσίασή του.

Η Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε πολύ άσχημα τον αγώνα απέναντι στην Ρέτζο Εμίλια του Δημήτρη Πρίφτη, πετυχαίνοντας μόλις 9 πόντους και υποπίπτοντας σε 10 λάθη στην πρώτη περίοδο. Παρά ταύτα, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 79-68, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Εν μέρει αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται και στη χρησιμοποίηση του Νίκολα Μίροτιτς στη θέση "3", κατάσταση που φαίνεται να παγιώνεται, αφού λειτουργεί ευνοϊκά.

"Ο Μίροτιτς μας δίνει χείρα βοηθείας στον ρόλο του σμολ φόργουορντ, απουσία των "φτερών" που είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Μαζί του μπορούμε να απλώσουμε το γήπεδο και να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ματς που χάσαμε άσχημα (σσ. κόντρα στη Βίρτους στο Super Cup και απέναντι στην Νάπολι στο ιταλικό πρωτάθλημα) έπαιξε ελάχιστα στη θέση τρία.

Στο NBA έπαιζε σχεδόν μόνο ως σμολ φόργουορντ. Στην Μπαρτσελόνα εναλλάσσονταν με τον Κάλινιτς σε αυτή τη θέση, ανάλογα με τα ματσαρίσματα.

Χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε πού μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος. Πρέπει να βελτιώσουμε τη σύνδεση ανάμεσα σε αυτόν και τους πόιντ γκαρντ, ανάμεσε σε αυτόν και τους άλλους ψηλούς μας, ανάμεσε σε αυτόν και τον Σιλντς. Όμως δουλεύουμε και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά", ανέφερε ο κόουτς Μεσίνα ότων ρωτήθηκε για τον ρόλο του Μαυροβούνιου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αυτό το σύστημα δουλεύεται μάλιστα από την αρχή της προετοιμασίας, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Μίροτιτς κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τον ιταλικό σύλλογο.

"Ο προπονητής μου είπε να παίξω λεπτά ως σμολ φόργουορντ. Μου αρέσει η ιδέα και το δουλεύουμε ήδη στο γήπεδο. Με την αλλαγή της άμυνας μπορείς να δημιουργήσεις σημαντικές αναντιστοιχίες και να έχεις πλεονέκτημα, ειδικά αν ξέρεις να σουτάρεις από έξω και εγώ ξέρω πώς να το κάνω. Στο ΝΒΑ έχω παίξει στο 3, μερικές φορές το έχω κάνει στη Μπαρτσελόνα και με καλά αποτελέσματα", είχε αναφέρει τότε.

Να σημειώσουμε πως επόμενος αντίπαλος της Αρμάνι είναι ο Ολυμπιακός, τον οποίο θα υποδεχθεί την προσεχή Τρίτη (17/10, 21:45, LIVE SPORT24) στο Mediolanum Forum, στο πλαίσιο της τρίτης στροφής της EuroLeague.

TAGS ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROLEAGUE ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ