STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης - ΠΑΟΚ 77-76: Ο Κάουαν υπέγραψε τη νίκη με δύο βολές στα 19''

Άρης - ΠΑΟΚ 77-76: Ο Κάουαν υπέγραψε τη νίκη με δύο βολές στα 19''
INTIME

Ο Άντονι Κάουαν έβαλε δύο ελεύθερες βολές με το ρολόι να δείχνει 19 δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Γκριν αστόχησε στην τελευταία επίθεση και ο Άρης πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ (77-76) για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Με όπλο την άμυνά του στην τέταρτη περίοδο ο Άρης ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ αρκετές φορές, πήρε ώθηση από το καυτό Αλεξάνδρειο και κέρδισε τον ΠΑΟΚ (77-76) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Κάουαν υπέγραψε τη νίκη του Άρη ευστοχώντας σε δύο βολές, έβαλε μπροστά τους κιτρινόμαυρους και έκρινε το ντέρμπι, ενώ ο Φιλ Γκριν αστόχησε στο τελευταίο ελεύθερο σουτ.

Το σύνολο Γιάννη Καστρίτη δεν είχε εύκολο έργο, όμως βρήκε πολύτιμες λύσεις από την άμυνά του και από τους Νετζήπογλου και Κάουαν στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί στο φινάλε, ο Πουλιανίτης έβαλε μπροστά τους κιτρινόμαυρους και έβαλε φωτιά στο ματς. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του, έχασε το τελευταίο σουτ με τον Γκριν και γνώρισε την ήττα στο Αλεξάνδρειο. Για τον Δικέφαλο κορυφαίος ήταν ο ΝτιΛέο με 15 πόντους.

Ο αγώνας

Με ένταση ξεκίνησε το ματς στο Αλεξάνδρειο καθώς στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου ένα πεντάλεπτο. Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν προβάδισμα με οκτώ πόντους και ανάγκασε τον πάγκο του Άρη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ντι Λέο ήταν εκπληκτικός στο ξεκίνημα, όμως με ατομικές ενέργειες του Κάουαν, ο Άρης έκλεισε προηγούμενος το πρώτο δεκάλεπτο.

Η δεύτερη περίοδος ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μισού, ο Άρης πήρε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων με τους ψηλούς του να πληγώνουν τον ΠΑΟΚ από μακριά και την άμυνά του να κάνει σπουδαία δουλειά.

Ο Νετζήπογλου ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μισό, το ίδιο και ο Άρης που όμως δεν κατάφερε να αποσπαστεί. Με όπλο την άμυνα βρέθηκε τρεις πόντους μπροστά, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ανέκτησε το προβάδισμα. Η άμυνα του Δικεφάλου έβαλε δύσκολα στον Άρη, χάρισε στην ομάδα του Λυκογιάννη ένα προβάδισμα επτά πόντων.

Ο Άρης πλήρωσε τον αντίπαλό του με το ίδιο νόμισμα στην τέταρτη περίοδο. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα, έκλεψε την μπάλα και έφθειρε τον ΠΑΟΚ με φάουλ. Η διαφορά πήγε στο καλάθι, ο Κέλι κέρδισε βολές και έφερε το ματς στα ίσα, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Ο Κάουαν κέρδισε φάουλ, έβαλε δύο βολές στα 19'', ο Γκριν αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και ο Άρης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου,Τσαρούχα, Μαλαμάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-21, 39-36, 55-64, 77-76

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Κάουαν 18 (3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Λόκετ 2, Νετζήπογλου 16 (6/8 δίποντα), Γουίλιαμς 11 (3), Κέλι 15 (4/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Τζούστον 12 (8 ριμπάουντ), Σχίζας, Πουλιανίτης 3 (1)

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Γκριν 7 (1), Χριστοδούλου 10 (5/6 δίποντα), Καμαριανός 5, ΝτιΛέο 15 (4/5 τρίποντα), Γιάνκοβιτς 6 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ρίβερς 10 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Λι, Λοβ 9 (1), Μάντζαρης, Τολιόπουλος 10 (1), Ρένφρο 4.

Ομαδικά στατιστικά - Άρης: 19/37 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 15/31 βολές, 28 ριμπάουντ (21+7), 14 ασίστ, 5 λάθη, 7 κλεψίματα

Ομαδικά στατιστικά - ΠΑΟΚ: 19/28 δίποντα, 9/22 τρίποντα, 11/18 βολές, 35 ριμπάουντ (31+4), 13 ασίστ, 13 λάθη, 2 κλεψίματα, 3 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Άρης έχει το ρεπό του και ο ΠΑΟΚ θα παίξει κόντρα στον Ιωνικό (30/4, 17:00).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ