ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Άρης-Ολύμπια Λάρισας: 81-55

Μπετς, τρίποντα και γρήγορος ρυθμός επέτρεψαν στον Άρη να επικρατήσει άνετα του ΓΣ Ολύμπια (81-55)

Ο Άγγλος σέντερ (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) όχι μόνο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος, αλλά "άνοιξε" το χώρο στους συμπαίκτες του, που είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας (11/21 τρίποντα) και την... όρεξη να παίξουν σε γρήγορο ρυθμό, αφήνοντας... πίσω τους τους "απογοητευμένους" Θεσσαλούς.
Η εξέλιξη του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν ξεκίνησαν αρκετά εντυπωσιακά το παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Παπαχρήστο και... "σύμμαχο" την αστοχία των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ στα πρώτα λεπτά. Οι Λαρισαίοι βρέθηκαν να προηγούνται με 11-6, πριν ισορροπήσει το παιχνίδι ο Άρης χάρις στον Άντριου Μπετς.

Η παρουσία του Άγγλου σέντερ μες στη ρακέτα αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το επιθετικό πλάνο των γηπεδούχων, που όταν είδαν την αντίπαλη άμυνα να "κλείνει" στη ρακέτα βρήκαν αμαρκάριστα σουτ, τα οποία "εκμεταλλεύτηκε" ο Τζέισον Ρίτσαρντσον για το 25-22 στο 10'.

Την ίδια συνταγή ακολούθησαν οι παίκτες του Μπλατ και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ουσιαστικά κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ. Ο Κακιούζης από τον πάγκο έδωσε πολύτιμες λύσεις και με ένα επιμέρους 12-2 οι "κίτρινοι" έκαναν το 37-24.

Οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν και μοιραία βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 13 πόντους (42-29) στη λήξη του ημιχρόνου, έχοντας 2/15 σουτ στο δεύτερο δεκάλεπτο και μόλις 7 πόντους στην επίθεση!

Στην αρχή της επανάληψης οι Λαρισαίοι επιχείρησαν την ύστατη προσπάθεια να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Μάλιστα εν μέρει πέτυχαν τον στόχο τους, με το δίδυμο Φόντενετ-Γκριν να οδηγεί την αντεπίθεση που έφερε το σκορ στο 49-41.

Ο Άρης, ωστόσο, είχε περισσότερες λύσεις. Ο Μπετς συνέχισε να κάνει ζημιά μες στο καλάθι, τα αμαρκάριστα σουτ έβρισκαν στόχο (κυρίως από τα χέρια του Ουόλς) κι ο Ντικούδης έδωσε "ανάσες" είτε μέσα, είτε μακριά από τη ρακέτα με αποτέλεσμα η ψαλίδα να ανοίξει και πάλι (60-47 στο 30').

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία κι αυτό γιατί με το "καλημέρα" οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε τρία συνεχόμενα τρίποντα για να στείλουν τη διαφορά πάνω από τους 20, φτάνοντας έτσι με άνεση στην τελική επικράτηση (81-55).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-22, 42-29, 60-47, 81-55

Άρης (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 6 (2), Μάιλς 4, Μπετς 17, Ουόλς 12 (3), Ρίτσαρντσον 11 (3), Χατζηβρέττας 11 (3), Ντικούδης 12, Σκορδίλης, Πάουνιτς, Κακιούζης 4, Μπάρλος 2.

Ολύμπια Λάρισας (Θρασύβουλος Λιάγκας): Τζακόπουλος 3, Αβράμοφ 3 (1), Γκριν 11 (2), Παπαχρήστος 11 (3), Μπόγδανος 6 (1), Καραβανάς 3, Παπακώστας, Παπαϊωακείμ 4, Αγγελακόπουλος 6 (2), Φόντενετ 8.

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.



Μπλατ: "Υπάρχει δρόμος ακόμα"



Μετά το τέλος του αγώνα ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε: "H Ολύμπια είναι σε δύσκολη κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι σεβάστηκαν οι παίκτης το παιχνίδι και την κατηγορία, γι' αυτό θέλω να συγχαρώ τον προπονητή της.

Θα είμαστε καλύτεροι τώρα που έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε. Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση που όλα κρίνονται προδιαγεγραμένα στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ. Υπάρχει μεγάλος δρόμος ακόμα, η ελληνική λίγκα είναι πολύ απρόβλεπτη και δύσκολη. Αν είναι κάτι να συμβεί, πρέπει να προετοιμαστούμε να το πάρουμε. Αυτό κάνουμε"

.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας πρόσθεσε: "Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι, προερχόμασταν από τον αποκλεισμό στο EuroCup. Είμαστε σε μία θέση που δεν την φανατζόμασταν στην αρχή. Το μόνο που μας μένει είναι να μείνουμε ενωμένοι. Είναι η μοναδική περίοδος που έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Νομίζω ότι θα φανούμε άξιοι των περιστάσεων, να δείξουμε ό,τι καλύτερο στα πλέι οφ. Πάνω απ' όλα να είμαστε ομάδα. Μιλάω εκ μέρους όλων των παικτών".

Ο Θρασύβουλος Λιάγκας στον αντίποδα σχολίασε: "Είναι δύσκολο σε μία ομάδα σαν κι μας με τόσα προβλήματα να βρεις ένα κίνητρο να δώσεις στους αθλητές να παρουσιάσουν μία σοβαρή εικόνα. Είχαμε ένα πλάνο να πάμε σε αργές επιθέσεις, να μην ανοιξεί το παιχνίδι. Ο Αρης είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Το καταφέραμε σε ένα σημείο, στο τέλος χάσαμε την συγκέντρωση και μοιραία ήρθε το τελικό σκορ".

Τέλος ο Γιάννης Παπαχρήστος δήλωσε: "Εχουμε χάσει την κατηγορία, αλλά παλεύουμε μέχρι το τέλος. Ο Αρης δίκαια κέρδισε, εμείς παίζουμε κάποια διαστήματα καλό μπάσκετ. Το θέμα είναι να το ευχαριστόμαστε".
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ