ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Αποσύρθηκε από την Εθνική Ισπανίας ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας 2021 JOHN LOCHER/AP PHOTO

Παρελθόν από την Εθνική Ισπανίας αποτελεί ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ που αποφάσισε να αποσυρθεί απο την Εθνική, έχοντας κατακτήσει συνολικά επτά μετάλλια σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Μετά τους Πάου και Μαρκ Γκασόλ, ακόμα ένας παίκτης ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική σε ηλικία 35 ετών, έχοντας κατακτήσει 7 μετάλλια με τα ισπανικά χρώματα σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, αγωνιζόμενος συνολικά σε 154 παιχνίδια.

Ο γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε ένα ασημένιο (2012) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2016) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 απέναντι στην Εθνική μας ομάδα. Επιπλέον έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια EuroBasket μεταξύ αυτών ένα χρυσό το 2015, ένα ασημένιο το 2007 και δύο χάλκινα το 2017 και το 2013.

Πρόκειται για ένα πλήγμα στην Εθνική Ισπανίας που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είδε τρεις θρυλικές μορφές του ισπανικού μπάσκετ να αποχαιρετούν την ομάδα αφήνοντας μεγάλο κενό πίσω τους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ