ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Αποχώρησε από την Μπασκόνια έπειτα από 10 χρόνια ο Ντιόπ, συμφώνησε με την Γκραν Κανάρια

Ο Ιλμάνε Ντιόπ με την φανέλα της Μπασκόνια
Ο Ιλμάνε Ντιόπ με την φανέλα της Μπασκόνια EUROKINISSI

Ο Ιλiμάνε Ντιόπ (26 χρονών, 2.11 μέτρα) γύρισε σελίδα στην καριέρας του, αφού αποχώρησε έπειτα από 10 χρόνια από την Μπασκόνια, συμφωνώντας σε διετές συμβόλαιο με την - αντίπαλο του Προμηθέα στο EuroCup - Γκραν Κανάρια.

Η Μπασκόνια ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον Ιλiμάνε Ντιόπ (26 χρονών, 2.11 μέτρα), ο οποίος αποχαιρέτησε τους Βάσκους και συμφώνησε με την Γκραν Κανάρια για συμβόλαιο δύο ετών.

Ο Ντιόπ ανδρώθηκε στην Μπασκόνι, αφού ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας στα 16 του χρόνια το 2011, ενώ υπήρξε μέλος της πρώτης ομάδας από το 2013. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει πρωταγωνιστής, αλλά ούτε και ο παίκτης που οραματίζονταν όλοι στην Ισπανία όταν βρισκόταν στις μικρές εθνικές της χώρας, αφού ήταν σταθερά κάτι ανάμεσα στον δεύτερο και τον τρίτο σέντερ της ομάδας των Βάσκων.

Την φετινή σεζόν ο Ντιόπ είχε 1.3 πόντους και 1.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 7 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague και 4.3 πόντους και 1.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 10 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκραν Κανάρια θα συμμετάσχει στο EuroCup την σεζόν 2021/22 και μάλιστα κληρώθηκε στον Β' Όμιλο, μαζί με τον Προμηθέα.

TAGS ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ