EUROLEAGUE

Από την Μπασκόνια στη Φενέρμπαχτσε ο Πιέρια Χένρι

Ο Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια, σε φάση από αγώνα με τον Ολυμπιακό στη διάρκεια της EuroLeague 2020/21
Ο Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια, σε φάση από αγώνα με τον Ολυμπιακό στη διάρκεια της EuroLeague 2020/21 EUROKINISSI

Ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός έκανε ο Πιέρια Χένρι, καθώς μετά από μια γεμάτη σεζόν με τη Μπασκόνια, φέρεται να συμφώνησε με τη Φενέρμπαχτσε για συμβόλαιο δύο χρόνων.

Από την Τιφλίδα στο Ούλμ, από εκεί στο Εϊλάτ, στην Προύσα, στο Καζάν και στη Βιτόρια και από την επόμενη σεζόν ξανά στην Τουρκία, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε.

Ο Πιέρια Χένρι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μπασκόνια που ήθελε να τον κρατήσει με βελτιωμένες αποδοχές, συμφώνησε με την ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοβ και μάλιστα για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, με αποτέλεσμα η δεξαμενή των πραγματικά καλών γκαρντ να "στεγνώσει" ακόμη περισσότερο.

Την είδηση αποκάλυψαν ο Τούρκος Ισμαήλ Σενιόλ κι ο Λιθουανός Ντονάτας Ουρμπόνας, με τον Χένρι να προέρχεται από μια πολύ γεμάτη σεζόν στην οποία είχε 10.5 πόντους (51% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο, 81% στις βολές), 3.2 ριμπάουντ, 73 ασίστ, 1.7 κλεψίματα και 16 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 26:47 σε 34 αγώνες της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Ο Χένρι θα αναλάβει τον ρόλο του βασικού άσου, αυτόν στον οποίο δεν προσαρμόστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Λορέντζο Μπράουν με αποτέλεσμα ο Κοκόσκοβ να προτιμήσει στη συνέχεια σχήμα με τους Ντε Κολό - Γκούντουριτς στα γκαρντ.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ