THE SHOW MUST GO ON LIVE

Απίστευτο ξέσπασμα Αγραβάνη για Ιτούδη: "Πήγαινα στην προπόνηση και δεν ήθελα να τον βλέπω"

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Show Must Go On
Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Show Must Go On PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν καλεσμένος του Παντελή Διαμαντόπουλου στην εκπομπή "The Show Must Go On" και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρησή του από την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας για το MundoBasket 2023, αλλά και στην σχέση του με τον τότε Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "The Show Must Go On" του Παντελή Διαμαντόπουλου και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αποχώρησή του από την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το MundoBasket 2023, αλλά και για την σχέση του με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Στην συνέντευξη αφιερώθηκε αρκετός χρόνος στην Εθνική Ομάδα, στο EuroBasket 2022, αλλά και στο πρόσφατο MundoBasket 2023, όπου ο Έλληνας διεθνής σποχώρησε από την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν ταξιδέψει για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα όσα δήλωσε για το περασμένο καλοκαίρι: "Εγώ αυτό που μύρισα είναι ότι κάτι γίνεται με αγγαρεία. Το ρόστερ που είχε κληθεί δεν ήταν το κατάλληλο. Μπορούσαν να κληθούν πολλοί, άλλοι παίκτες κιόλας. Δεν μου άρεσε αυτό το πράγμα που καλούσαμε 20 παίκτες. Και στην προηγούμενη χρονιά στο EuroBasket φέραμε δύο παιδιά με το αεροπλάνο, τον Κασελάκη και τον Μποχωρίδη και τους κόψαμε. Πέταξαν την επόμενη μέρα. Για ποιο λόγο να ταλαιπωρηθούν τα παιδιά αυτά; Και καλά με την πρόφαση ότι δεν έχεις αποφασίσει. Δεν γίνεται να μην έχεις αποφασίσει. Και δεν φτιάχνει χημεία η ομάδα. Για μένα η ομάδα πρέπει να είναι οι 12 και άλλος ένας που να ξέρει ότι έιναι stand by. Όλοι αυτοί πρέπει να έχουν αποφασιστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν το τουρνουά για να υπάρχει χημεία.

Όταν δείχνει ότι η Εθνική είναι του Ιτούδη μπορεί κάποιοι να μην θέλουν να το δεχθούν. Όταν βλέπεις έναν παίκτη, ο οποίος τρία χρόνια στην ομάδα του δεν έχει ακουμπήσει, παίζει 25 λεπτά, όταν ένας άλλος δεν έχει κερδίσει τίποτα στην καριέρα του και παίρνει 20 plays στο φιλικό παιχνίδι, αυτό όλους τους παίκτες τους ενοχλεί και συζητιέται.

Η Εθνική Ομάδα είναι Εθνκή Ομάδα δεν υπάρχουν αυτά. Δεν παίζεις για το επόμενο συμβόλαιο, παίζεις για τη χώρα σου, πρέπει να παίζει ο καλύτερος εκέινη τη στιγμή. Δεν υπάρχει 'έλα να τον σπρώξω κλπ να βρει το επόμενο συμβόλαιο'. Υπήρχε ένα αίσθημα τέτοιο, που μετά γιγαντώθηκε, πολλά παιδιά είχαν παράπονα, δεν μίλησε κανείς κλασικά και συνεχίζεται η ζωή".

Για τον λόγο που 'στράβωσε': "Αυτό που σου είπα, ότι άλλα πράγματα έχουν συζητηθεί. Εγώ με το Λαρεντζάκη αυτό που σου είπα ότι γινόταν το συζητήσαμε στα αποδυτήρια. Κάποιος καλοθελητής, δεν ξέρω πως, το μετέφερε στα αυτιά του προπονητή. Μου είχε πει εμένα ο Νίκος Ζήσης, να μη μιλήσω, να μην πω τίποτα, να το αφήσω να περάσει και συνεχίζουμε. Εγώ κατάπια τα πάντα, το άφησα να περάσει.

Ένιωθα ήδη άσχημα με τον εαυτό μου. Και αντί να υπάρχει αυτό, ότι το λύσαμε είπε αυτά που ήθελε ο προπονητής σε εμάς και προχωράμε όλοι μαζί, υπήρχε ακόμα χειρότερη κατάσταση με αποκορύφωμα να με βγάλει εκτός αποστολής στο ματς με την Ιταλία. Εγώ εκεί λέω 'εντάξει γειά σας΄. Εγώ είχα φτάσει στο σημείο να πηγαίνω γήπεδο και να μην θέλω να τον βλέπω, να μην θέλω να πηγαίνω γήπεδο. Ένιωθα βάρος. Δεν ήθελα να μπαίνω σε αυτό το ψυχολογικό πράγμα. Όταν δεν μου αρέσει κάτι φεύγω. Δεν μπορώ να πιεστώ, να νιώσω αυτή την πίεση ότι κάνω κάτι δεν μου αρέσει. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη αφορμή που μου έδωσε".

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μαζί με τον Παντελή Διαμαντόπουλο στο Show Must Go On
Ο Δημήτρης Αγραβάνης μαζί με τον Παντελή Διαμαντόπουλο στο Show Must Go On PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Για το αν θύμωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο EuroBasket 2022: "Άδειασε. Πρώτη φορά είδα τον Γιάννη τόσο στενοχωρημένο στα αποδυτήρια. Στενοχωρήθηκα και εγώ γιατί νιώθω ότι εμείς του χαλάμε το image. Πάει ο άνθρωπος παίρνει πρωταθλήματα στο NBA, MVP και αυτά και έρχεται εδώ πέρα και του χαλάμε το image. Αφού πέρασε το βράδυ εκείνο ανυπομονούσε να έρθει του χρόνου να παίξει ξανά για την Εθνική Ομάδα. Ο Γιάννης είχε πολύ μεγάλο θέμα στο γόνατο και δεν καταλαβαίνει ο κόσμος με τι πόνο έχει παίξει στην καριέρα του, οπότε ήταν αδύνατο να αγωνιστεί φέτος.

Ο Οπενχάιμερ και όλο το σταφ του Γιάννη έλεγε την αποψή του, δεν επέμενε. Βοηθούσε πάρα πολύ, όχι μόνο τον Γιάννη. Βοηθούσε και εμάς που δεν ήταν υποχρεωμένος. Έκανε προπόνηση ατομική. Έκανε σε όλους μας, ήταν πολύ ωραίο το κλίμα. Πιστεύω ότι χάρη και σε αυτούς είχαμε το κλίμα που είχαμε τον όμιλο. Η ομάδα ήταν σαν παρέα περάσαμε πολύ ωραία, παίξαμε και ωραίο μπάσκετ και εν τέλει αποτύχαμε γιατί άλλαξε αυτό που παίζαμε στο Μιλάνο. Στο Μιλάνο εγώ ήμουν απέξω να σουτάρω, στα νοκ άουτ ξαφνικά πήγα από κάτω που ήταν δέκα παίκτες. Εγώ το επισήμανα κιόλας στον Σωτήρη Μανωλόπουλο και μου είπε πως δεν ξέρει γιατί το κάνουμε αυτό. Είναι που είναι η συμφόρηση με τον Γιάννη στο low post αν πάμε και όλοι από κάτω δεν θα βάλει κανείς καλάθι. Άλλαξε τελείως το πλάνο, ίσως φταείει η πίεση που υπάρχει για το αποτέλεσμα. Δεν πέτυχε.

Του Ντόρσεϊ του κόψαμε τα φτερά. Ο Ντόρσεϊ δεν ήθελε να παίξει στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Ισλανδία γιατί κάθε ηγέτης θέλει να προετοιμαστεί, το μυαλό του... Κι εμείς τον βάλαμε με το ζόρι να αγωνιστεί, να κουραστεί παραπάνω, μπορεί να ρισκάρει έναν τραυματισμό κι ο Γιάννης είχε χτυπήσει σε ένα ματς. Δεν πήγαμε πολύ με τα νερά των ηγετών και της παρέας που το πήγαινε καλά. Αλλιώς λειτουργεί η Εθνική Ομάδα, αλλιώς λειτουργεί ένας σύλλογος. Δε λέω μόνο για τον Ιτούδη, υπάρχει και ένα σταφ.

Το ' βλεπες ότι δεν πάει καλά. Με την Τσεχία χτύπησε το καμπανάκι. Το βλέπεις ότι δεν παίζουμε το ίδιο μπάσκετ. Εκείνη τη χρονιά πριν ξεκινήσει, η Εθνική δεν έχει σουτ. Σουτάραμε 40% τρίποντο εκέινη τη χρονιά. Τι είπαν; Δεν παίζουμε άμυνα. Φέτος δεν έχουμε σουτ πάλι. Είναι γελοίο να λες σαν δημοσιογράφος αυτά τα πράγματα. Γιατί αυτά τα λένε επειδή δεν έχουν παίξει μπάσκετ. Εγώ θα σεβαστώ κάποιους ανθρώπους, αυτούς που έχουν παίξει και μπάσκετ. Αυτό θέλουν, να έχουμε ή μεγάλες επιτυχίες, ή μεγάλες αποτυχίες. Δεν έχω οδηγήσει αγωνιστικά σε χώμα ποτέ, θα πάω εγώ να σχολιάσω τους οδηγούς του WRC; Εγώ είχα πάει σχολιαστής στη Φόρμουλα 1. που βλέπω από 4 χρόνων. Δεν σχολίασα ποτέ οδηγικό στιλ. Είναι κορυφαίοι αυτοί οι άνθρωποι".

Δείτε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή:

TAGS THE SHOW MUST GO ON LIVE ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ