NBA

Απίστευτη γκάφα του Γκριν με σουτ από το κέντρο πριν το τέλος του αγώνα Σπερς - Γουόριορς

Ο Ντρέιμοντ Γκριν αστοχεί σε τρίποντο από το κέντρο
Ο Ντρέιμοντ Γκριν αστοχεί σε τρίποντο από το κέντρο PRINTSCREEN

Ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε μία από τις μεγαλύτερες γκάφες της σεζόν στο φινάλε του αγώνα Σπερς - Γουόριορς, σουτάροντας από το κέντρο πιστεύοντας ότι θα του γίνει φάουλ, καταδικάζοντας την ομάδα του.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους παίκτες στο ΝΒΑ. Κόντρα στους Σπερς ωστόσο στην ήττα των Γουόριορς με 105-100 υπέπεσε σε μία γκάφα που θα μείνει στην ιστορία.

Με το σκορ στο 103-100 και 8.7 δευτερόλεπτα για το φινάλε, οι Γουόριορς είχαν την τελευταία επίθεση, με τον Ντάμιον Λι να πασάρει στον Γκριν. Ο σταρ των Γουόριορς είδε τότε τον Ντέρικ Γουάιτ να τον πλησιάζει και - πιστεύοντας ότι θα του κάνει φάουλ - πέταξε την μπάλα από το κέντρο επιχειρώντας τρίποντο, με την μπάλα να βρίσκει μόνο ταμπλό! Αποτέλεσμα ήταν τελικά αυτή η φάση να στοιχίσει και το παιχνίδι στους Γουόριορς, αφού η μπάλα κατέκτησε στα χέρια του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος με 2 βολές σφράγισε την νίκη του Σαν Αντόνιο.

Όπως είναι λογικό, η φάση έγινε viral, με τον Γκριν να δηλώνει πως "ένιωσα ότι ήταν η πιο έξυπνη, χαζή φάση στην ιστορία του ΝΒΑ. Μία έξυπνη απόφαση, που αποδείχθηκε εντελώς χαζή". Ο τεχνικός των Γουόριορς πάντως, Στιβ Κερ, πήρε πάνω του το λάθος του παίκτη του, λέγοντας πως "οι Σπερς γενικά δεν κάνουν φάουλ στο τέλος των αγώνων. Πιθανότατα ήταν δικό μου λάθος που δεν ενημέρωσα τους παίκτες μου ότι οι Σπερς δεν κάνουν φάουλ όταν είναι μπροστά με 3 πόντους".

Ο Γκριν βέβαια θα έπρεπε να γνωρίζει κάτι που λίγο-πολύ ξέρει όλο το ΝΒΑ. Κι αυτό γιατί πριν από 8 χρόνια, το 2013, οι Σπερς έχασαν ένα πρωτάθλημα από αυτή την απόφαση. Ήταν ο 6ος τελικός με τους Χιτ, όταν ήταν μπροστά στο σκορ με 3 πόντους στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (92-95) αλλά δεν έκαναν φάουλ, με αποτέλεσμα να δεχθούν τρίποντο από τον Ρέι Άλεν και τελικά να ηττηθούν στην παράταση (103-100), με αποτέλεσμα στην συνέχεια να χάσουν και το Game 7, με το Μαϊάμι να πανηγυρίζει τελικά το πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει, η απόφαση του Γκριν σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ