ΗΠΑ

Αντρέι Στογιάκοβιτς: "Χαρούμενος που εκπροσωπώ Ελλάδα και Σερβία"

Αντρέι Στογιάκοβιτς: "Χαρούμενος που εκπροσωπώ Ελλάδα και Σερβία"

Χαρούμενος που εκπροσωπεί τόσο την Ελλάδα όσο και τη Σερβία δήλωσε ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, μιλώντας στο πλαίσιο του McDonald's All-American. Τι ανέφερε για τον Ολυμπιακό και τι θα συνέβαινε σ' ένα μονό με τον πατέρα του, Πέτζα.

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς έχει μετατραπεί σε talk of the town το τελευταίο διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γιος του Πέτζα μοιάζει μ' εκείνο το μήλο που έχει πέσει κάτω από τη μηλιά και δεν πρόκειται μόνο για την εξ όψεως ομοιότητα που τους ενώνει.

Φαίνεται ότι και αγωνιστικά πατέρας και γιος συμβαδίζουν, κάτι που επιτρέπει στον 18χρονο γκαρντ να υποστηρίζει με χιούμορ ότι "τώρα θα τον κέρδιζα, διότι δεν μπορεί να κουνηθεί όπως συνήθιζε". Μάλιστα κατά τον Αντρέι σε μια τέτοια οικογενειακή μονομαχία "το σκορ θα ήταν 11-3, 11-4" και μάλιστα "το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, ακόμη κι αν είχε την πρώτη κατοχή". Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, "να μην βάλει το πρώτο σουτ, να μην ζεσταθεί", καθώς "ακόμα μπορεί να σουτάρει καλά".

Πάνω σε αυτό το κομμάτι ο μικρός Στογιάκοβιτς ρωτήθηκε για το αν έχει πάρει κάτι από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, στο οποίο ο Πέτρα ξεχώρισε προτού εδραιωθεί στο NBA.

"Ο πατέρας μου πάντα μοιραζόταν τις εμπειρίες του μεγαλώνοντας και παίζοντας μπάσκετ στην Ευρώπη. Εξαιτίας της διαφοράς ώρας δεν έχω καταφέρει να δω παιχνίδια στη σειρά, αλλά έχω παρακολουθήσει κάποια ματς στην EuroLeague. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει εξαιρετικά στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο. Είμαι χαρούμενος που οι ελληνικές και σέρβικες ομάδες τα πηγαίνουν καλά στην EuroLeague και είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ τις δύο χώρες", αποκρίθηκε σχετικώς στο περιθώριο της συμμετοχής στο McDonald's All-American.

TAGS ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ