EUROCHALLENGE

Αντίο με ήττα

Αντίο με ήττα
Σαμάρα-ΠΑΟΚ

Επηρεασμένος από το 24ωρο ταξίδι, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Σαμάρα, με 80-61 στο τελευταίο του παιχνίδι για το Eurocup

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα, ήταν ο Γιώργος Τσιάκος, με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Βεργίνης, σημείωσε 12. Από πλευράς Ρώσων, ο Άλεξ Σκέιλς, με 17 πόντους ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ ο Μαρκί Πέρι, σημείωσε 15, όλους στο πρώτο μέρος. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Ντεμέσκιν, που είχε 16.
Ο αγώνας
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού, άνηκε στον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε με 0-4 και στη συνέχεια με 3-7, χάρη σε τρίποντο του Γκιλέσπι. Ο "Δικέφαλος", διατήρησε το προβάδισμα ως τα μισά της πρώτης περιόδου, αλλά όταν ο Πέρι, άρχισε να φορτώνει με πόντους το ελληνικό καλάθι, η ομάδα του Φλεβαράκη, δεν αντέδρασε σωστά και ισοφαρίστηκε σε 14-14 και έμεινε πίσω με 17-16, χάρη σε τρίποντο του Ντεμέσκιν, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Από εκεί και πέρα, η Σαμάρα, έδειξε να βρίσκει τον εαυτό της και ανέβασε το προβάδισμα της σε 25-19, με καλάθι του Βορονόφ, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Το σερί της ρωσικής ομάδας, έφτασε στο 11-0, όταν έκανε το 31-19 ένα λεπτό αργότερα και με σκόρερ εκ νέου τον Πέρι, που ήταν ασταμάτητος. Ο Ντιαρά, μείωσε προς στιγμήν, σε 35-28, αλλά ο Αλιγιεβάς απάντησε και το ημίχρονο έληξε με τη Σαμάρα μπροστά, 41-30, χάρη κυρίως στον Μαρκί Πέρι, που είχε 15 πόντους, τη στιγμή που από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Ρόου είχε 7.

Η κυριαρχία της ρωσικής ομάδας, συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, όταν ο Άλεξ Σκέιλς, έκανε το 44-30, με ένα από τα γνωστά "φαρμακερά" του σουτ, έξω από τα 6.25 και έδωσε για πρώτη φορά στην ομάδα του, διαφορά 14 πόντων. Παρά το γεγονός, όμως, ότι η Σαμάρα είχε την πρωτοπορία, οι παίκτες του "Δικεφάλου", δεν σταμάτησαν να παλεύουν και ο Βεργίνης, μείωσε τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, σε 52-45. Ακολούθησε σερί 6-0 των γηπεδούχων, με δύο τρίποντα από τους Ντεμέσκιν και Σκέιλς, που ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στους 13 (58-45) και στη συνέχεια στους 15 με πόντους από τον Αλίγιεβας, για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 61-45.

Με βολές του Σκέιλς, τρία λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου, η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε στους 20 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν για τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά, πάντως, συνέχισε να ανεβαίνει αφού στα μισά της περιόδου, ο Ντεμέσκιν, έκανε το 69-45 και το σκορ έγινε 70-45, πριν ο Ρόου, σημειώσει το πρώτο καλάθι του ΠΑΟΚ, στο τελευταίο δεκάλεπτο (70-47). Το τελικό, 80-61, λίγη σημασία έχει και πλέον, ο Κώστας Φλεβαράκης, έχει στο μυαλό του τη δουλειά για την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 41-30, 61-45, 80-61

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Σαμάρα: Σκέιλς 17, Ντεμέσκιν 16, Πέρι 15, Βορόνοφ, Μακάντα Ετόγκο, Οσίποφ 5, Αλίγιεβας 8, Τρούσκιν 2, Γκριν 8, Πούσκιν

ΠΑΟΚ: Ρίνγκστρομ 3, Γκιλέσπι 8, Βεργίνης 12, Ντιαρά 3, Βασιλείου, Χαριτόπουλος 6, Σφέικος 4, Ρόου 9, Κούβελας, Τσιάκος 16, Γαλαζούλας

Φλεβαράκης: " Υπερπροσπάθεια για 28 λεπτά"
Στις αντιξοότητες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ, πριν τον αγώνα με την Σαμάρα, αλλά και στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες κατά τη διάρκεια του ματς, αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης.

" Ήταν ένα παιχνίδι με εξαιρετικές δυσκολίες για την ομάδα μας και ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς προερχόμασταν από ένα εξαντλητικό ταξίδι με πολλά απρόοπτα. Μόλις πριν από 48 ώρες είχαμε κι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το Ελληνικό πρωτάθλημα και ο χρόνος για να αναπληρώσουν οι παίκτες τις δυνάμεις τους ήταν ελάχιστος".

"Είχαμε και απουσίες, αλλά για να πω την αλήθεια πήγαμε καλύτερα από ότι περίμενα, με βάση πάντα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη αυτό το παιχνίδι. Δείξαμε σεβασμό και στη διοργάνωση και στον αντίπαλο. Κάναμε υπερπροσπάθεια, για 28 λεπτά νομίζω ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά μετά ήταν λογικό να έρθει και η κούραση και όλα όσα συνέβησαν

".

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της παρουσίας του ΠΑΟΚ, στο Eurocup, ο Έλληνας κόουτς, είπε: " Το ενδιαφέρον μας πλέον θα είναι στραμμένο μόνο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όπου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πετύχουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Είναι στο χέρι όλων μας, να δουλέψουμε σκληρά για να παίζει ο ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει και εκεί που πρέπει, με βάση την ιστορία του και το σπουδαίο όνομά του".






















TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ