ΤΣΙΜΠΟΝΑ

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας ο Σάριτς

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας ο Σάριτς

Η αλήθεια είναι πως ο Ντάριο Σάριτς δεν έκανε τίποτα. Έκανε όμως, πολλά ο άνθρωπος που τον πήγε στην Τσιμπόνα και ήταν ο πρόεδρος της ομάδας, αλλά και ο Υπουργός των Σπορ! Διαβάστε τι έχει συμβεί.

Ο κύριος που τελούσε χρέη προέδρου στην Τσιμπόνα, επί σειρά ετών, Ίβιτσα Λόβριτς, ήταν και ο Υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού στο Ζάγκρεμπ (!). Πλέον έχει παυθεί, καθώς τελεί υπό εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση χρημάτων, με αντίστοιχες κατηγορίες να έχουν απαγγελθεί στον Γιόζιπ Κλεμ, ιδιοκτήτη εταιρίας σεκιούριτι, με τον οποίον συνεργαζόταν, αλλά και στο Δήμαρχο του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς. Όλοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο χρησιμοποίησαν και τη μεταγραφή του Ντάριο Σάριτς από την ΚΚ Ζάγκρεμπ, το 2012 (όταν ήταν 16 χρόνων), για να εξυπηρετήσουν τις δουλειές τους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι Κλεμ δάνεισε τα λεφτά που χρειαζόταν η Τσιμπόνα για να πάρει τον παίκτη (550.000 ευρώ), στον πρόεδρο του σωματείου, με αντάλλαγμα να πάρει τα μισά από το buy οut που έδωσε φέτος η Αναντολού Εφές στους Κροάτες, για να υπογράψει τον παίκτη -συν 80% τόκους, ετησίως.

Τον περασμένο Απρίλιο, η νέα διοίκηση της Τσιμπόνα, της οποίας ηγείται ο Άτσο Πέτροβιτς κατέθεσε αγωγή στην οποία ζητούσε τη μείωση των υποχρεώσεων της προς τον Κλεμ "σε ένα φυσιολογικό επίπεδο", ενημερώνοντας πως το ποσό της διαφωνίας φτάνει τα 3.5 εκάτ.

Ο Κλεμ είχε απαντήσει ότι "αυτό που με ενώνει με την ομάδα είναι επιχειρηματικής φύσεως, αλλά το μόνο κίνητρο δεν είναι τα χρήματα. Είναι το ενδιαφέρον μου να βοηθήσω τους φίλους μου και το Ζάγκρεμπ".

Ο πατέρας του Σάριτς φυσικά και μίλησε και είπε ότι "πήραμε σήμερα (14/11) στα χέρια μας τα έγγραφα που αναφέρουν ότι έγιναν παρανομίες. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως για να πάει στην Τσιμπόνα, η ΚΚ Ζάγκρεμπ πήρε 1.2 εκάτ. ευρώ. Δεν ξέρω ποιος τα πλήρωσε".

TAGS ΤΣΙΜΠΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ