EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 90-63: Ήταν απολαυστική και άνοιξε λογαριασμό στη σειρά

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα, η Εφές δεν άφησε περιθώρια στη Ρεάλ να αντιδράσει και επικράτησε με 90-63 στο πρώτο ματς της σειράς των playoffs της EuroLeague.

Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στο ματς, η Εφές βρήκε γρήγορα ρυθμό και έκανε εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ, επικρατώντας με 90-63 στο πρώτο ματς της σειράς των playoff της EuroLeague. Οι παίκτες του Αταμάν έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και παρά τα ορισμένα ξεσπάσματα της Ρεάλ άνοιξαν λογαριασμό στη μεταξύ τους σειρά.

Η Ρεάλ, παρά το αρχικό της προβάδισμα με 8-0 στα πρώτα λεπτά του ματς, φάνηκε να χάνει την ενέργεια που είχε και να πιέζεται ασφυκτικα από την άμυνα των Τούρκων. Κρατήθηκε κοντά στο σκορ από τα τρίποντά της ωστόσο η καταστροφική της τρίτη περίοδος, εκεί όπου σκόραρε μόλις 10 πόντους, δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω από αυτό το πρώτο ματς.

Ανησυχία για την Εφές που είδε τον Μίτσιτς να αποχωρεί τραυματίας στην τέταρτη περίοδο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

"Φουριόζα" μπήκε η Ρεάλ στο ματς που προηγήθηκε με ένα σερί 8-0 και έδειξε από την αρχή της διαθέσεις της σε επίθεση και άμυνα. Η Εφές, επέστρεψε γρήγορα στο ματς, βρήκε σκορ από μακριά με τον Λάρκιν και έπαιξε έξυπνα στην άμυνα υποχρεώνοντας την Ρεάλ σε λάθη. Ο Λαπροβίτολα ξεκίνησε δυνατά, οδήγησε την Ρεάλ στο σκοράρισμα και την "ξεκόλλησε" την ώρα που η άμυνα της Εφές άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα πιεστική. Οι γηπεδούχοι ωστόσο, με εξαιρετικά ποσοστά από την περίμετρο, επέστρεψαν άμεσα στο ματς και μάλιστα προηγήθηκαν με έναν πόντο. Με το ματς πλέον να έχει "ζεσταθεί" και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, η Εφές έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +2.

Με τρίποντο του Μπομπουά ξεκίνησε την περίοδο η Εφές που πήγε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Μπομπουά και Σάνλι πήραν τη σκυτάλη στο δεύτερο δεκάλεπτο, βοήθησαν την Εφές επιθετικά και αμυντικά, την ώρα που η Ρεάλ φαινόταν να είχε χάσει την ενέργεια που είχε στα πρώτα λεπτά. Η Ρεάλ προσπάθησε με νύχια και με δόντια να μείνει κοντά στο σκορ, πήρε πολύτιμες βοήθειες από τα τρίποντα, την ώρα που η Εφές φαινόταν να έχει πάρει μπρος για τα καλά. Οι Τούρκοι παρά το γεγονός ότι απειλήθηκαν από τη Ρεάλ, έκλεισαν το πρώτο μισό στο +4 (44-40 στο 20').

Η Εφές ντύθηκε... Ρεάλ στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού, πυροβολούσε από την περίμετρο και έφτασε τη διαφορά πολύ γρήγορα σε διψήφιο νούμερο. Η άμυνα των Τούρκων δεν επέτρεπε στην Ρεάλ να κάνει το επιθετικό παιχνίδι που θα ήθελε ο προπονητής της την ώρα που το δικό τους επιθετικό παιχνίδι δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα. Επιτρέποντας στην Ρεάλ να σκοράρει μόλις 10 πόντους στην τρίτη περίοδο, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +14 και έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση του ματς.

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, η Εφές φάνηκε πρόθυμη να αφήσει την Ρεάλ να πλησιάσει στο σκορ και να ρισκάρει τυχόν ανατροπή. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το ρυθμό που είχαν ως τώρα, η Ρεάλ δεν μπορούσε να επιτεθεί όπως θα ήθελε και έμεινε σε ρόλο θεατή απέναντι στο εκπληκτικό παιχνίδι της Εφές. Οι γηπεδούχοι χωρίς κανένα πρόβλημα, κράτησαν σε υψηλά νούμερα την επίδοσή τους και έκλεισαν εμφατικά το πρώτο ματς της σειράς των playoffs.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς, Πουκλ, Τραβίσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 44-40, 64-50, 90-63

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 14 (3/10 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπομπουά 19 (5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σίνγκλετον, Γκαζί 3, Σανλί 16 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ) , Μορμάν 7 (2/2 δίποντα, 6 ριμπάουντ) , Πλάις , Μίτσιτς 7 (5 ασίστ), Άντερσον 3, Ντάνστον 11 (5/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Σιμόν 10 (6 ασίστ).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 6 (4/5 βολές), Φερνάντεθ 3, Αμπάλντε 5 (5 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 9 (2/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Βούτσεβιτς, Αλοθέν 2, Γκαρούμπα 5 (2/2 δίποντα), Κάρολ 4, Ταβάρες 10 (4/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Τόμπκινς 13 (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Τέιλορ 3.

Τα ομαδικά στατιστικά της Εφές: 18/35 δίποντα, 14/36 τρίποντα, 12/13 βολές, 45 ριμπάουντ (31+14), 20 ασίστ, 4 κλεψίματα, 9 λάθη, 4 τάπες

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ: 11/29 δίποντα, 10/33 τρίποντα, 11/16 βολές, 34 ριμπάουντ (25+9), 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 13 λάθη, 4 τάπες

Οι επόμενες αναμετρήσεις των ομάδων: Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 22/4 (20:00) και πάλι στην Σινάν Ερντέμ Αρένα για το δεύτερο ματς της σειράς των playoffs.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ