EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές - Παρτίζαν 84-97: Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκανε το colpo grosso στην Κωνσταντινούπολη

Αναντολού Εφές - Παρτίζαν 84-97: Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκανε το colpo grosso στην Κωνσταντινούπολη
ABA LEAGUE J.T.D. / DRAGANA STJEPANOVIC

Η Παρτίζαν μπήκε σε playoffs mode από τον Μάρτιο και άλωσε την έδρα της Αναντολού Εφές (97-84), κάνοντας το πλέον αποφασιστικό βήμα για παρουσία στην post season της EuroLeague. Τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες οι Πρωταθλητές Ευρώπης, που παρέμειναν εκτός της οκτάδας.

Το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου, η Παρτίζαν πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν -μέχρι την επόμενη. Γύρισε από το -16 του 7ου λεπτού και επικράτησε της Αναντολού Εφές (97-84) στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας το πλέον αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισης στα playoffs της EuroLeague.

Όχι μόνο γιατί κέρδισε τους Πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη φορά φέτος, αλλά κι επειδή αύξησε την απόσταση που τους χωρίζει στις δύο νίκες -τρεις αν συνυπολογίσουμε την υπεροχή στην ισοβαθμία.

Πολλοί οι διακριθέντες για την Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τον Κέβιν Πάντερ και τον Τζέιμς Νάναλι να κάνουν τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο, αλλά τον Ματιάς Λεσόρ να κερδίζει το χειροκρότημα για τις άμυνες που έβγαλε, απέναντι σε κοντούς και ψηλούς.

Παρά την προσπάθεια του Βασίλιε Μίτσιτς και του Γουίλ Κλάιμπερν, η Αναντολού Εφές ηττήθηκε για τρίτη φορά σε τέσσερις αγώνες και είδε τον βαθμό δυσκολίας της πρόκρισης να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Ο αγώνας

Με φόρα από τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στο παιχνίδι η Αναντολού Εφές, σκοράροντας κατά ριπάς στην εκκίνηση. Ο Βασίλιε Μίτσιτς και ο Ελάιτζα Μπράιαντ ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά μέχρι το +17 (23-6 στο 7'), το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ. Παρά τη δεδομένη πίεση και τα άσχημα ποσοστά (0/5 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο), η Παρτίζαν είχε τον τρόπο να αντιδράσει. Ο Ζακ ΛεΝτέι τελείωσε τις φάσεις κοντά στο καλάθι, έδωσε αυτοπεποίθηση στους υπόλοιπους και κάπως έτσι η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα μέσα σε έξι λεπτά (23-16 στο 13').

Τα πράγματα έγιναν μάλιστα ακόμη καλύτερα στη συνέχεια για τους φιλοξενούμενους, από την στιγμή που οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ήταν άστοχοι από τα 6μ75 (2/8 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο). Πόσο καλύτερα; Τόσο ώστε η Παρτίζαν να πάει στα αποδυτήρια, ούσα μπροστά στο σκορ (37-39) με όπλο το 70% στα δίποντα -την ίδια ώρα βέβαια ήταν απογοητευτική στο τρίποντο (1/7) και την διαχείριση των κατοχών της (5 ασίστ για 7 λάθη).

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν αίμα κι άμμος με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια ουκ ολίγες φορές. Από τη μία ο Αλέκσα Αβράμοβιτς με τον Ντάντε Έξουμ, από την άλλη ο Γουίλ Κλάιμπερν με τον Βασίλιε Μίτσιτς. Οι τέσσερίς τους αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα το εκατέρωθεν προβάδισμα να μην ξεφεύγει περισσότερο από δύο κατοχές.

Το +4 (43-47 στο 23') ήταν άλλωστε η μεγαλύτερη διαφορά που εμφανίστηκε στην τρίτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με την Αναντολού Εφές μπροστά με βραχεία κεφαλή (64-63).

Στην τελική ευθεία του αγώνα, η Παρτίζαν έδειξε σαν έτοιμη από καιρό. Με εντυπωσιακό τρόπο μάλιστα. Η άμυνα άρχισε πάλι να αποδίδει σε εξαιρετικά επίπεδα, για να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην επίθεση. Ενόσω μάλιστα οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν πετούσαν στα σκουπίδια τη μία μετά από την άλλη τις κατοχές τους.

Κάπως έτσι, με τον Κέβιν Πάντερ σε ρόλο ηγέτη και οδηγού, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς όχι απλά ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά το εκτόξευσε κιόλας στο +15 (72-87 στο 37') χάρη σε ένα ανεπανάληπτο σερί δεκαέξι (16) πόντων σε τρεισήμισι λεπτά!

Αυτό ήταν! Η κλεψύδρα είχε αδειάσει για τα καλά πλέον, με την Παρτίζαν να παίρνει τη νίκη και να βροντοφωνάζει πως έχει ό,τι χρειάζεται για να μπει στα playoffs.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ - Βικλίτσκι - Φούφης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-11, 37-39, 64-63, 84-97.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Αναντολού Εφές αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άλμπα Βερολίνου (23/3, 21:00), ενώ η Παρτίζαν επιστρέφει στη Stark Arena για να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό (24/3, 21:00).

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ