ΑΡΗΣ

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Πάουνιτς

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Πάουνιτς
παουνιτς

Την απόκτηση του Ιβάν Πάουνιτς ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ. "O παίκτης θα μας δέσει", είπε ο Κατσικάρης

Ο 22χρονος Σέρβος που στο Ευρωμπάσκετ του 2009 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του, εξασφάλισε την "ελευθέρας" από την Οστάνδη και τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Οστάνδη (2008-2010), Βοϊβοντίνα (2006-2008), Μέγκα Μπάσκετ Βελιγραδίου (2005-2006) και Παρτίζαν Βελιγραδίου (2004-2005).

Εκτός από το αργυρό στην Πολωνία, έχει κατακτήσει επίσης το Πρωτάθλημα Σερβίας (Παρτίζαν 2005), το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ U20 με τη Σερβία το 2006 και το 2007, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ U18 το 2005 και δύο χρυσά στις Πανεπιστημιάδες 2007 και 2009.

Η ανακοίνωση των "κίτρινων": " Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου διεθνούς Σέρβου γκαρντ Ιβάν Πάουνιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010".

"Ο Πάουνιτς θα καλύψει την κενή θέση κοινοτικού παίκτη που υπήρχε στην ομάδα. Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ 2009, αναμένεται να αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες

".

Κατσικάρης: " Ο Πάουνιτς θα μας δέσει"
Μετά το πέρας της σημερινής προπόνησης του Άρη στο Αλεξάνδρειο ο τεχνικός της ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, αναφέρθηκε στην απόκτηση του Ιβάν Πάουνιτς, φωτογραφίζοντας την επιθυμία του για τον Τζερεμάια Μάσεϊ. Στάθηκε επίσης στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ολύμπια στην Λάρισα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του ΕΣΑΚΕ (02/01, 17:00).

Για την επιλογή και απόκτηση του Πάουνιτς τόνισε: " Είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθώ αρκετό καιρό και πριν έρθω στον Άρη μου είχε κάνει εντύπωση για τα στοιχεία του αλλά και με τον τρόπο που παίζει. Ωστόσο είχαμε και το πλεονέκτημα ότι οι Πρίφτης και Δέδας είχαν εικόνα του από την κοινή τους παρουσία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας".

"Κινηθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα για την απόκτησή του και πιστεύω ότι θα δέσει πάρα πολύ την χημεία στην περιφερειακή μας γραμμή. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις, έχει αρχές στο παιχνίδι του και είναι ένας παίκτης ομάδας και αυτό είναι για μας το πιο σημαντικό και το πιο σημαντικό το νεαρό της ηλικίας του. Θα βάλουμε φρέσκα πόδια για να έχουμε περισσότερη ενέργεια όπως και το κίνητρό του», για να εξηγήσει: " Ο Άρης είναι μία σημαντική στιγμή στην καριέρα του το κίνητρο μετά και την παρουσία του στην Εθνική Σερβίας το καλοκαίρι".

Ο Κατσικάρης διευκρίνισε επίσης για τον Πάουνιτς και το ότι το καλοκαίρι είχε συνεργαστεί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Εθνική Σερβίας ότι: " Για μένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και με τον τρόπο που δίνει ευκαιρίες και ευθύνες. Είχαμε συνδυασμό πραγμάτων και νομίζω ότι για μας θα αποτελέσει παίκτη κλειδί. Δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό και θα είναι καλό γιατί πολλές φορές την πατάμε με τα ονόματα. Και ο κόσμος θα το δει. Υπάρχουν θετικές εντυπώσεις και θεωρώ ότι είναι μία πάρα πολύ σημαντική κίνηση για τον Άρη".

Για το αν ο Άρης και ο ίδιος την πάτησε με την επιλογή του Ντίξον ξεκαθάρισε πως: " Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ψάχνοντας νε βελτιώσουμε την ομάδα. Ο Ντίξον και επειδή εγώ και ο κύριος Δαμιανίδης και ο Άρης γενικότερα δεν π0ξγαίνουμε στα τυφλά είχαμε κάνει μία βαθιά έρευνα στο κομμάτι του. Τον γνώριζα από το κολλέγιο και όχι μόνο από το ΝΒΑ. Ήταν όμως όλα θετικά με το πρόβλημα να ήταν η προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα".

"Θα πω κάτι που το υπερασπίζομαι ότι εδώ στην Ευρώπη είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και καλύτεροι στην τακτική από ότι στην Αμερική. Δεν μπόρεσε όμως να προσαρμοστεί αν και λέει ότι θέλει να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Χάσαμε την συνεννόηση αλλά και η υπομονή μου αν και είναι αρκετή δεν μπορούσα να έχω άλλη. Εγωιστικά ωστόσο και επειδή ήταν δικιά μου επιλογή θα μπορούσα να τον κρατήσω μέχρι το τέλος αλλά ποτέ δεν θα βάλω το εγώ μου πάνω από την ομάδα. Έκρινα ότι ήταν σημαντικό να γίνει αυτή η αλλαγή και κινηθήκαμε γρήγορα στο θέμα του Πάουνιτς που μπορεί να μην έχει τόσο ταλέντο αλλά θα έχουμε μια πιο σωστή και δομημένη περιφερειακή γραμμή

".

Για το αν υπήρξανε κρούσματα απειθαρχίας είπε: " Πειθαρχία είναι να σου δημιουργεί κάποιος κάποιο πρόβλημα πάντα όμως στηρίζω τους παίκτες μου ωστόσο αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς σε ένα τάιμ άουτ σημαίνει κάτι".

"Δεν είναι αλήθεια ότι υπήρξε κάποιο επεισόδιο στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Κολοσσό. Απλά δεν έπρεπε να συνεχιστούν οι ίδιες και ίδιες συζητήσεις και ενημέρωσα και τον πρόεδρο μετά το παιχνίδι. Μίλησα με τον παίκτη που είναι ένα καλό παιδί αλλά δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στην λογική της ομάδας

".

Για το ότι στην θέση του Ντίξον αποκτήθηκε Ευρωπαίος ο Πάουνιτς και όχι κάποιος άλλος Αμερικανός κι εν όψει της ενίσχυσης στην ρακέτα δήλωσε πως: " Δεν ήθελα Αμερικανό παίκτη στην περιφέρεια για να ανοίξουμε τις επιλογές μας στο κομμάτι του ψηλού. Θα πρέπει όμως να είμαστε προσεχτικοί γιατί έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας εκεί όπου έχουμε το παιχνίδι στην Λάρισα με την Ολύμπια για το πρωτάθλημα και αυτό με την Ζαντάρ για το Eurocup. Στόχος μας είναι να βρεθεί παίκτης μέχρι την Κυριακή και να είναι εδώ μέχρι το παιχνίδι της Τρίτης για να τον έχουμε στην διάθεσή μας".

Όσο για το ενδεχόμενο αυτός να είναι ο Τζερεμάια Μάσεϊ ο τεχνικός του Άρη στην σχετική ερώτηση απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια λέγοντας: " Ακόμη και σήμερα μπορεί να μείνει ελεύθερος από την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν πάμε με τον αριθμό των θέσεων. Πάμε να φτιάξουμε μια ομάδα και καλυτερεύσουμε και να σταθεροποιήσουμε το παιχνίδι μας".

"Αυτό γιατί με τον τρόπο που χάναμε και αντιμετωπίζαμε το παιχνίδι μας θα πρέπει να αποκτηθούν κάποιες σταθερές χωρίς ο Ντίξον να ήταν το μοναδικό πρόβλημα και με τους υπόλοιπους να έχουν πάρει το μήνυμά τους. Ο κόσμος που έχουμε αξίζει να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ να κερδίζεις αλλά και η εικόνα που παρουσιάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι και εύχομαι να ξανακάνουμε κάτι ανάλογο. Κι όσο για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ολύμπια από το τελευταίο παιχνίδι με τον Κολοσσό θα κρατήσω μόνο τα 20΄ της άμυνας και να ξεκινήσουμε από εκεί

".

Τέλος για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ολύμπια διευκρίνισε: " Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας εκτός έδρας. Η Ολύμπια ψάχνει νίκες με μας να έχουμε δώσει το δικαίωμα από τις εμφανίσεις μας ότι μπορούν να μας κερδίσουν οι αντίπαλοί μας αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που θα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Η Ολύμπια είναι μία επικίνδυνη ομάδα με τους Αμερικανούς της αλλά και με τον προπονητή της να αρέσκεται στο κομμάτι της τακτικής και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο κομμάτι της τακτικής. Το κομμάτι της συγκέντρωσης είναι αυτονόητο και θα πρέπει στην καινούρια χρονιά να μπούμε σε μία άλλη δυναμική και να παίξουμε με το ταλέντο που έχουμε σαν ομάδα".

Aπό την πλευρά του ο Κίκι Κλαρκ τόνισε: " Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο στην επίθεση. Εφόσον, πάντως, αν φανούμε συνεπείς στο αγωνιστικό πλάνο μας, πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας".

























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ