ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανακοίνωσε Ντρου Νίκολας

Ανακοίνωσε Ντρου Νίκολας
Ντρου Νικολας

Οι πράσινοι έκαναν το "μπαμ" και απέκτησαν για 2 χρόνια τον σούπερ σκόρερ Ντρου Νίκολας (videοs)

Ο Αμερικανός θα αποτελέσει τον σκόρερ που αναζητούσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έχει δει αρκετές φορές τον Νίκολας να φορτώνει με πόντους το "πράσινο" καλάθι. Στην τελευταία εμφάνιση εναντίον των "πράσινων" είχε 29 πόντους και 4 ασίστ στη νίκη της Έφες Πίλσεν επί των Πρωταθλητών Ελλάδας με 74-64 στις 13 Φεβρουαρίου για την πρώτη αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας.
Η λιτή ανακοίνωση της ΚΑΕ ανέφερε: " Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον Ντρου Νίκολας για την επόμενη διετία".

Η καριέρα του Νίκολας
Τα κολλεγιακά του χρόνια τα πέρασε στο Μέριλαντ όπου είχε μεταβεί μετά από καλές εμφανίσεις με τη φανέλα του γυμνασίου Λονγκ Άιλαντ Λούθεραν.

Το 2002 κατέκτησε το Πρωτάθλημα και τελείωσε την καριέρα του στο κολλέγιο το 2003 όταν και επιλέχθηκε στη 59η θέση του USBL ντραφτ από τους Τέξας Ριμ Ρόκερς χωρίς να αγωνιστεί με την αμερικανική ομάδα.

Τότε ξεκίνησε η καριέρα του στην Ευρώπη αφού την περίοδο 2003-04 αγωνίστηκε στην ιταλική Φαμπριάνο που έπαιζε στην Α2 της οποίας αναδείχθηκε πρώτος "κανονιέρης" με μέσο όρο 27.1 πόντων. Την επόμενη περίοδο έπαιξε στη Λιβόρνο και τελείωσε την ρέγκιουλαρ σίζον στην πρώτη θέση των σκόρερ παίρνοντας μεταγραφή για την Ταουγκρές όπου έμεινε ως το τέλος της περιόδου.

Η τιμή του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο του μπάσκετ ανέβηκε κατακόρυφα τη σεζόν 2005-06 όταν φόρεσε τη φανέλα της Μπένετον Τρεβίζο και κατέκτησε το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" για τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας σε μέσο όρο πόντων (20.4), ενώ στέφθηκε και Πρωταθλητής Ιταλίας του οποίου ήταν για δεύτερη φορά στην καριέρα του πρώτος σκόρερ (22.8 πόντοι).

Στο Τρεβίζο δεν έμεινε και την επόμενη περίοδο όταν και μετακόμισε στην Τουρκία για να παίξει στην Έφες Πίλσεν με την οποία πήρε και πάλι το Πρωτάθλημα.

Τη φετινή χρονιά αγωνίστηκε στην Έφες Πίλσεν και είχε εντυπωσιακούς μέσους όρους στην Ευρωλίγκα. Ο 27χρονος αθλητής σημείωνε σε κάθε παιχνίδι 16.5 πόντους, έδινε 2.9 ασίστ και μάζευε 3 ριμπάουντ.

Το τέλος από την Έφες Πίλσεν
Η φετινή χρονιά ήταν περιπετειώδης για τον Αμερικανό αφού στις 5 Μαρτίου έμεινε ελεύθερος από την Έφες Πίλσεν.

Μία εβδομάδα πριν είχε αρνηθεί να μεταβεί στη Σερβία για να αγωνιστεί εναντίον της Παρτίζαν Βελιγραδίου, κάτι που είχαν κάνει και οι Ρασάντ Ράιτ, Λόρεν Γουντ και Αντρέ Χάτσον μετά από οδηγία της αμερικανικής κυβέρνησης να μην ταξιδέψουν πολίτες των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα για λόγους ασφαλείας.

Εκτός από τον Αντρέ Χάτσον οι υπόλοιποι Αμερικανοί αποδεσμεύθηκαν και η Έφες Πίλσεν τελικά δεν προκρίθηκε στους "8" της Ευρωλίγκας.

Νίκολας εναντίον Παναθηναϊκού
Για πρώτη φορά αγωνίστηκε εναντίον της νέας του ομάδας την πρώτη Μαρτίου του 2006 και έδειξε αμέσως τις διαθέσεις τους. Οδήγησε την Μπένετον Τρεβίζο στη νίκη με 76-69 για τη δεύτερη αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Στο δεύτερο παιχνίδι τα πράγματα ήταν διαφορετικά αφού με το ΟΑΚΑ να φλέγεται και τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει το απόλυτο come back (δύο νίκες μετά από τα τρία πρώτα χαμένα ματς) η Μπενετον δεν άντεξε και ηττήθηκε με 81-70 για την τελευταία αγωνιστική του Top-16 με τον Αμερικανό να σημειώνει 9 πόντους στις 29 Μαρτίου.

Την επόμενη περίοδο ως παίκτης της Έφες Πίλσεν πλέον δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Τοp-16 της Ευρωλίγκας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2007 οι μετέπειτα Πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν με 84-57 και ο Νίκολας είχε μόλις 4 πόντους.

Διαφορετικά ήταν τα πράγματα για τον 27χρονο γκαρντ στο ματς του Αμπντί Ιπεκτσί στις 8 Μαρτίου αφού με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς στο οποίοι οι "πράσινοι" νίκησαν με 75-69.

Το καλύτερο για το τέλος άφησε ο Νίκολας που για την πρεμιέρα του φετινού Top-16 της Ευρωλίγκας φόρτωσε με 29 πόντους το καλάθι του Παναθηναϊκού τον οποίο υποχρέωσε σε ήττα με 74-64. Στο επόμενο ματς δεν αγωνίστηκε αφού είχε ήδη αποχωρήσει από την Έφες Πίλσεν.

Τα ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα
Στις 8 Μαρτίου του 2006 έκανε ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα όταν σημείωσε 29 εναντίον της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Στις 14 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς είχε 8 ασίστ εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Αμντί Ιπεκτσί ενώ στο σύστημα αξιολόγησης index είχε 32 βαθμούς στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 17 Ιανουαρίου του 2007.

Παρακολουθήστε τον Ντρου Νίκολας εν δράσει:



Τα buzzer beater του Ντρου Νίκολας:
















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ