ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ

Αλεξέι Ποκουσέβσκι: Τα 2/20 σουτ και η εξήγηση για τον χρόνο που αυξάνεται στους Θάντερ

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι στην αναμέτρηση Θάντερ - Πέλικανς
Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι στην αναμέτρηση Θάντερ - Πέλικανς AP PHOTOS

Το κακό ξεκίνημα του Αλεξέι Ποκουσέβσκι στο ΝΒΑ ήταν αναμενόμενο, δεν πρόκειται όμως να του αφαιρέσει λεπτά στο ροτέισον των Θάντερ. Η εξήγηση είναι απλή και αφορά το μέλλον της ομάδας της Οκλαχόμα Σίτι που κοιτάζει ήδη το καλοκαίρι του 2021.

Η εικόνα του στην pre season ήταν εντυπωσιακή, τηρουμένων των αναλογιών. Από την Α2 και τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι βρέθηκε στο νούμερο 17 του NBA Draft 2020 και τους Θάντερ, με την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι θα παραχωρεί τον Ρίκι Ρούμπιο στους Τίμπεργουλβς για να ανέβει μερικές θέσεις στη διαδικασία και να τον προλάβει πριν της τον "κλέψει" άλλη ομάδα. Προς το παρόν, πάντως, ο 19χρονος Σέρβος φόργουορντ βρίσκει στον τοίχο των ρούκις.

Στους τέσσερις αγώνες της προετοιμασίας ο "Πόκου" είχε 11 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 23.6 λεπτά συμμετοχής. Πήρε το ματς με τους Σπερς βάζοντας τρία τρίποντα σε 78 δευτερόλεπτα, είχε σπουδαίες στιγμές, είχε βέβαια και αρκετές που προκάλεσαν αμηχανία στους προπονητές των Θάντερ, είχε και bloopers. Ήταν αναμενόμενο αυτό, καθώς στην Οκλαχόμα Σίτι δεν τον επέλεξαν για να τους "κουβαλήσει" άμεσα, αλλά για να στηριχθούν σε εκείνον σε βάθος χρόνου.

Είναι δεδομένο ότι ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι δεν είναι έτοιμος σωματικά και πνευματικά για να κάνει άμεσα τη διαφορά στο ΝΒΑ, ωστόσο οι Θάντερ ακολουθούν το παράδειγμα των Μπακς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και του έχουν δώσει ρόλο από νωρίς χωρίς να τους ενδιαφέρουν σε αυτή τη φάση της ιστορίας τους τα αποτελέσματα.

Σε τέσσερις αγώνες της κανονικής περιόδου ο Ποκουσέβσκι έχει 5 πόντους από 1/5 δίποντα και 1/15 τρίποντα (2/20 σουτ συνολικά), 17 ριμπάουντ, επτά ασίστ, τέσσερα κλεψίματα, πέντε μπλοκ και επτά λάθη. Έχει παίξει 11 λεπτά απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς στην πρεμιέρα, στην οποία ήταν απογοητευτικός και μάλιστα στα γενέθλιά του, 14 λεπτά απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, 19 λεπτά απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ και 21 τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/1) απέναντι στους Νιου Ορλίανς Πέλικανς. Το γεγονός ότι στον τελευταίο αγώνα τους οι Θάντερ ηττήθηκαν καθαρά, αύξησε τα λεπτά του Ποκουσέβσκι.

Αλεξέι Ποκουσέβσκι: Τα 2/20 σουτ και η εξήγηση για τον χρόνο που αυξάνεται στους Θάντερ
BASKETBALL REFERENCE

Ο Μάρκ Ντάιγκνολτ ξέρει ότι ο Ποκουσέβσκι δεν μπορεί να του δίνει δέκα πόντους και δέκα ριμπάουντ κάθε βράδυ. Θα το κάνει σε κάποιο/α ματς, δεν μπορεί όμως να το προσφέρει αυτό στους Θάντερ σε σταθερή βάση. Το σημαντικό για εκείνον, αλλά και για τον οργανισμό, είναι να συνεχίσει στο ροτέισον, να μην είναι αρνητικός, να αφήνει τα ματς να του δίνουν ρυθμό χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες και τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον χρόνο.

Η Οκλαχόμα Σίτι είναι μια πολύ ήσυχη πόλη για να ζει και να δουλεύει, οι Θάντερ είναι πιθανότατα ο κορυφαίος οργανισμός στη μεταχείριση και την... διαχείριση των παικτών του σε όλο το ΝΒΑ, οπότε δεν υπάρχει ούτε μισός λόγος ανησυχίας για το κακό ξεκίνημα του 19χρονου Σέρβου.

Αυτή τη στιγμή οι Θάντερ έχουν ρεκόρ 1-3 και αν δεν συμβεί κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, θα κλείσουν τη σεζόν 2020/21 με το χειρότερο ρεκόρ στην ούτως ή άλλως πολύ ανταγωνιστική Δυτική Περιφέρεια. Είναι πιθανό να έχουν το χειρότερο ρεκόρ και σε όλο το ΝΒΑ, περισσότερο θα χαρούν παρά θα στενοχωρηθούν αν συμβεί αυτό, καθώς στο NBA Draft 2021 θα υπάρχουν τουλάχιστον τρία καταπληκτικά ταλέντα, με πρώτο και καλύτερο τον κόμπο γκαρντ Κέιντ Κάνινχαμ (19χρ., 2μ.04) που αγωνίζεται στο Οκλαχόμα Στέιτ.

TAGS ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ NBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ