EUROCHALLENGE

Ακόμα μία ευρωπαϊκή ήττα

Ακόμα μία ευρωπαϊκή ήττα
Ρόου

Την κακή του απόδοση στο πρώτο μέρος πλήρωσε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε με 90-80, στην έδρα της Ταρτού Ροκ

Οι Εσθονοί προηγήθηκαν με 29-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και με 56-33 στο ημίχρονο, με την ελληνική ομάδα να είναι τραγική και να μην μπορεί να ακολουθήσει.
Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η διαφορά έφτασε στους 30 πόντους (63-33) και σε εκείνο το σημείο, ο Κώστας Φλεβαράκης, είδε τους παίκτες του να αφυπνίζονται και να κάνουν σερί 3-17, βασιζόμενοι στους Ιμπραΐμ Κουτλουάι και Έντ Σόντερς, με την τρίτη περίοδο να λήγει με 71-61.

Παρά το γεγονός ότι η διαφορά έπεσε μέχρι τους 6 πόντους (86-80), όμως οι Θεσσαλονικείς, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και

Οι Εσθονοί που είχαν κορυφαίους παίκτες τους Kullamae, Tsintsatze και Cusworth, κράτησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει τη διαφορά ακόμη και στους 6 πόντους (86-80), χωρίς όμως να καταφέρνει τίποτε περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 29-13, 56-33, 71-61, 90-80

Ταρτού Ροκ: Λέπικ, Τάιν 10 (2), Τσιντσάτζε 21, Κάζγουορθ 16, Αλίνγκου 2, Ντόρονιν 3 (1), Σεστόκας 4, Κουλαμάε 16 (3), Ταλτς 18 (2)

ΠΑΟΚ: Ρίνγκστρομ 6 (2), Γκιλέσπι 3 (1), Βεργίνης 4, Ντιαρά 10 (2), Χαριτόπουλος, Κουτλουάι 22 (3), Ρόου 11 (2), Κούβελας 2, Τσιάκος 4, Σόντερς 18, Δεμερτζής

Φλεβαράκης: " Να δούμε τα λάθη μας"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Φλεβαράκης, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: " Στο πρώτο ημίχρονο δεν εμφανιστήκαμε καθόλου στο παιχνίδι. Ειδικά στην άμυνα, πήγαμε πολύ άσχημα σε αυτό το σημείο του αγώνας, δεχτήκαμε 56 πόντους, όσους σχεδόν δεχόμαστε σε ολόκληρα παιχνίδια στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Στη συνέχεια του αγώνα βελτιωθήκαμε, καταφέραμε με την άμυνα να επιστρέψουμε το παιχνίδι, μειώσαμε ακόμη και στους 6 πόντους, αλλά οι Εσθονοί είχαν ξεφύγει τόσο πολύ στο σκορ που δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Δεν παίξαμε καλά κι ευτυχώς που αυτό έγινε σε έναν Ευρωπαϊκό αγώνα και όχι στο πρωτάθλημα, όπου θα στρέψουμε πλέον το ενδιαφέρον μας. Η Tartu είναι πολύ καλή ομάδα, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά εμείς πρέπει να δούμε τα δικά μας λάθη, να προβληματιστούμε για αυτά και να τα διορθώσουμε. Να γυρίσουμε με το καλό στη Θεσσαλονίκη, γιατί έχουμε κι ένα δύσκολο ταξίδι και να επικεντρώσουμε το μυαλό μας στον αγώνα του Σαββάτου με τον Αρη".

Ο προπονητής της Ταρτού Ροκ, Ούγιαρ Κέρντε, δήλωσε: " Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη νίκη που πετύχαμε και το γεγονός ότι παραμείναμε αήττητοι και πρώτοι στον όμιλο. Μας βοήθησε πολύ το κοινό μας που δημιούργησε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Συμφωνώ με τον προπονητή του ΠΑΟΚ για όσα είπα για την άμυνα, γιατί στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να μας περιορίσει ο ΠΑΟΚ, αλλά με την άμυνά του πλησίασε στο τέλος. Νομίζω όμως ότι ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και νικήσαμε δίκαια".

* Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα διανυκτερεύσει το βράδυ της Τρίτης στο Tallin και το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη (με ενδιάμεσους σταθμούς την Πράγα και την Αθήνα).
















TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ