ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Άιζακ Χάμφρις: Ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος ο άλλοτε NBAερ

Άιζακ Χάμφρις: Ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος ο άλλοτε NBAερ
PRINTSCREEN

Ο άλλοτε NBAερ - και νυν παίκτης της Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ - Άιζακ Χάμφρις ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια - αλλά και σε όλο τον κόσμο με ένα VIDEO - ότι είναι ομοφυλόφιλος και έγινε ο δεύτερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία που έκανε κάτι τέτοιο ενώ είναι εν ενεργεία παίκτης, ενώ πρόσθεσε ότι παλαιότερα προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Ο Άιζακ Χάμφρις δεν μπορούσε να κρύβεται άλλο. Στα 24 του χρόνια απλώς δεν άντεχε να λέει ψέματα. Αφού έφτασε λοιπόν ένα βήμα από την αυτοκτονία, αποφάσισε να μαζέψει τους συμπαίκτες του στην Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ και ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

"Θα είναι μία από τις πιο δύσκολες συζητήσεις που έχω κάνει στην ζωή μου. Αλλά η ζωή αφορά το να κάνει δύσκολα πράγματα και να μαθαίνεις από αυτά, κάνοντας την διαφορά, οπότε αντέξτε μαζί μου" είπε αρχικά ο Αυστραλός σέντερ με θητεία στο NBA και την G-League, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Θέλω να σας πω κάποια πράγματα για εμένα και το μέλλον μου. Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε ένα σκοτεινό σημείο. Δεν μπορούσα να είμαι αυτός που είμαι και προσπάθησα να αφαιρέσω την ζωή μου. Και ο κυριότερος λόγος ήταν επειδή αντιμετώπιζα προβλήματα με την σεξουαλικότητά μου και να αποδεχθώ ότι είμαι ομοφυλόφιλος.

Μισούσα τον εαυτό μου, ήμουν αηδιασμένος και πίστευα ότι δεν μπορώ να είμαι τέτοιο άτομο σε αυτό το περιβάλλον. Και μόνο όταν βρέθηκα σε μία κοινότητα γεμάτη χαρά και ζωή που με ξύπνησε. Τότε όμως υπήρχε το ερωτηματικό το πώς θα παραμείνω παίκτης και θα πάω σε ομάδα. Όταν αποφάσισα ότι δεν θέλω να κρύβομαι θα μιλήσω δημόσια και θα σιγουρευτώ ότι ο κόσμος ξέρει πως μπορείς να ζεις και δεν πρέπει να κρύβεσαι επειδή είσαι αθλητής.

Εμείς ως επαγγελματίες αθλητής έχουμε ευθύνη να δίνουμε το παράδειγμα στον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν ξέρουν πώς να σηκωθούν και να υπάρχουν. Και ξέρω αυτό το συναίσθημα και θέλω να τους εκπροσωπήσω. Αυτός είναι ο στόχος μου, να ξέρει ο κόσμος ότι μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις. Μπορείς να είσαι παίκτης και gay, σπουδαίος μπασκετμπολίστας και να είσαι gay. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και δεν έχει σχέση η σεξουαλικότητά σου σε αυτό που μπορείς να γίνεις.

Θέλω να είμαι απλώς ο εαυτός μου. Ανακάλυψα ότι αυτός είναι ο στόχος μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό".

Δείτε το VIDEO με την εξομολόγηση του Χάμφρις στους συμπαίκτες του:

Ο Χάμφρις είναι ο δεύτερος μπασκετμπολίστας που ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος όντας εν ενεργεία παίκτης μετά τον (άλλοτε παίκτη των Νετς) Τζέισον Κόλινς το 2013. Ο πρώτος μπασκετμπολίστας που ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος ήταν ο Τζον Αμίτσι, με τον Βρετανό σέντερ να αναφέρεται στο θέμα δημόσια μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ.

TAGS ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ