ΧΟΛΑΡΓΟΣ

"Αγρια" επίθεση Μάρμπερι στον Λάρι Μπράουν: "Αυτά έγιναν στην Αθήνα το 2004"

United States players, from left, Lamar Odom and Stephon Marbury sit dejected as their team loses to Puerto Rico during men's basketball tournament preliminary match against Puerto Rico in Hellinikon Sunday, Aug. 15,  2004, during 2004 Olympic Games in Athens. (AP Photo/Dusan Vranic)
United States players, from left, Lamar Odom and Stephon Marbury sit dejected as their team loses to Puerto Rico during men's basketball tournament preliminary match against Puerto Rico in Hellinikon Sunday, Aug. 15, 2004, during 2004 Olympic Games in Athens. (AP Photo/Dusan Vranic) ASSOCIATED PRESS

Παλαίμαχος πλέον, ο Στεφόν Μάρμπερι θυμήθηκε τι έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και τα έβαλε δημόσια με τον τότε προπονητή της Team USA, Λάρι Μπράουν.

Στα 41 του χρόνια, βαδίζοντας προς τα 42, ο Στεφόν Μάρμπερι είναι πλέον ένας συνταξιούχος μπασκετμπολίστας. Έπαιξε την περασμένη σεζόν στους Beijing Fly Dragons και στη συνέχεια έγραψε τον επίλογο μιας μεγάλης καριέρας, μιας καριέρας γεμάτης αναταράξεις και απίθανες ιστορίες. Αυτή τη φορά, ο άλλοτε παίκτης των Timberwolves, των Nets, των Suns, των Knicks και των Celtics τα έβαλε με τον Λάρι Μπράουν, με τον οποίο συνεργάστηκε το 2004 στην Εθνική των ΗΠΑ που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μίλησε (σε προφίλ του στα social media) για εκείνον με απαξιωτικές εκφράσεις και αποκάλυψε πράγματα που δεν ήταν γνωστά, τουλάχιστον στο ευρύ κοινό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάρμπερι στο video του:

" Στον κόσμο αρέσει ο Λάρι Μπράουν, αλλά εκείνος πάντα προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν είσαι ελεύθερος. Θα σας πω μια ιστορία, θα σας πω τι έγινε όταν προσπάθησε να με στείλει σπίτι μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το πιστεύετε; Το προσπάθησε, αυτός μαζί με τον Κρεγκ Πόποβιτς. Αυτή η ιστορία είναι τόσο θλιβερή... Προσπάθησαν να μου τη φέρουν και να με στείλουν σπίτι μου, προσπάθησαν να με κάνουν να φανώ τρελός. Ήρθε ο Πόποβιτς και μου είπε: "Γιατί δεν λες στα media ότι χτύπησες το γόνατό σου; Θα τους πούμε κι εμείς ότι τραυματίστηκες και θα φύγεις. Δεν θέλεις να είσαι εδώ, δεν θέλει και ο Λάρι (Μπράουν) να είσαι εδώ, δεν ταιριάζετε.

Του είπα: "Ποπ, γιατί δεν λες στον Λάρι να έρθει να μου το πει ο ίδιος, αντί να κάνεις εσύ τη βρώμικη δουλειά για εκείνον;". Με κοίταξε και μου λέει "Στεφόν, θα κάνω αυτό". Πήρε τον Μπράουν τηλέφωνο και τότε του είπα να κατέβει σαν άνδρας, να μου πει γιατί προσπαθεί να μου διαλύσει την καριέρα. Δεν καταλάβαινε ότι δεν προπονούσε τη δική του ομάδα, αλλά την Dream Team. Ήταν οι χειρότερες μέρες στη μπασκετική ζωή μου. Ήταν τόσο άσχημα που ξυπνούσα μιάμιση πριν την προπόνηση και πήγαινα να κοιμηθώ στο πίσω μέρος του πούλμαν. Όταν έρχονταν όλοι, περνούσα από δίπλα του για να τον χαιρετήσω. Είχε τον ΛεΜπρόν, τον Καρμέλο, τον Μπούζερ, τον Όντομ στον πάγκο, δε με ένοιαζε να παίξω γι' αυτόν.

Ο Λάρι Μπράουν χειραγώγησε όλο το σύστημα του ΝΒΑ, επέλεξε τον λάθος άνθρωπο για να τα βάλει. Δεν με ήξερε, ήμουν ένα μαύρο παιδί. Ρωτήστε όποιον βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 να σας πει τι έγινε. Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε άμυνα ζώνης, γιατί εκείνος ήθελε να δώσουμε πάσα εδώ, πάσα εκεί, να κόψουμε προς τα μέσα. Ρωτήστε τον Τιμ Ντάνκαν. Λάρι Μπράουν... Είσαι το κάτι άλλο. Δεν σε σέβομαι. Καθόλου. Δεν με σέβεσαι και είμαι ΟΚ. Ξέρω τι κάνεις, είδα τι κάνεις. Ο Τρέβορ Αρίζα πήγε να σε πνίξει και σου έσωσα τη ζωή, θα γινόσουν ο νέος Πι Τζέι Καρλέσιμο, αλλά αυτή τη φορά θα ήταν άσχημα τα πράγματα. Του είχα πει ότι αν σε πλακώσει, δεν θα ξαναβγάλει ποτέ χρήματα, του είπα να μην το κάνει. Του είπα να σε αφήσει να ζήσεις. Στο τέλος πήγε να το παίξει καλός, δεν ήμαστε φίλοι όμως".

Για την ιστορία, ο Λάρι Μπράουν είναι πλέον 78 ετών και εδώ και λίγες μέρες έχει αναλάβει το τιμόνι της Τορίνο, ομάδας που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού μπάσκετ. Όσο για την Team USA του 2004; Είχε κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

TAGS ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ