ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτός είναι ο Νάσος Μπαζίνας, που κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας ο Σπανούλης

Ο Νάσος Μπαζίνας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Νάσος Μπαζίνας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Νάσος Μπαζίνας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών από τον Βασίλη Σπανούλη, ενόψει της προετοιμασίας της ομάδας για το EuroBasket 2025 σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο.

Ο 21χρονος γκαρντ του Προμηθέα έχει κληθεί φυσικά σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στο EuroBasket U20 το 2023, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας 6.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ.

Ο Μπαζίνας αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Προμηθέα και ένας από τους πρώτους πρωταγωνιστές του προγράμματος ΝΟΥΣ. Έχει ύψος 1,94 και αγωνίζεται ως point guard. Πρόκειται για έναν ακόμα αθλητή που ανδρώθηκε στον Προμηθέα Πάτρας, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στην ανδρική ομάδα, σε ηλικία μόλις 15 ετών, αγωνιζόμενος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από τη σεζόν 2023-24, ο Μπαζίνας έκανε ένα σημαντικό step up στην καριέρα του, καθώς καθιερώθηκε στο βασικό rotation του Ηλία Παπαθεοδώρου στην ανδρική ομάδα του Προμηθέα. Τελείωσε την περσινή σεζόν έχοντας 2.8 πόντους και 2.3 ασίστ στην Stoiximan GBL και  2.5 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ στο Basketball Champions League και ο Προμηθέας τον έχει δέσει με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2029, πιστεύοντας στις δυνατότητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ