ΑΕΚ

ΑΕΚ: Συνεχίζεται η αναζήτηση ξένου προπονητή, εστιάζοντας στην ισπανική φιλοσοφία

Ο Μάκης Αγγελόπουλος
Ο Μάκης Αγγελόπουλος INTIME

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να μην βιάζεται στην αναζήτηση του διαδόχου του Ηλία Καντζούρη στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο έχει αρχίσει να ενεργοποιείται περισσότερο στην αγορά, κοιτάζοντας κυρίως περιπτώσεις Ισπανών προπονητών, ή προπονητών με πέρασμα από την Ισπανία.

Στην ΑΕΚ υπάρχει... σιγή ασυρμάτου εδώ και αρκετό καιρό. Η - κοινή - απόφαση που πάρθηκε με τον Ηλία Καντζούρη να μην συνεχίσουν να πορεύονται παρέα οι δύο πλευρές έχει υποχρεώσει την "Ένωση" να βγει στην αγορά για τον διάδοχό του, χωρίς πάντως να υπάρχει - προς το παρόν - μεγάλη βιασύνη.

Η σεζόν βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στην Ευρώπη και η ΑΕΚ από την πλευρά της θέλει να είναι πολλή προσεκτική στην επιλογή της ενόψει μίας σεζόν με ιδιαίτερη σημασία για τον οργανοσμό λόγω των εορτασμών των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας.

Τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή για τους "κιτρινόμαυρους" είναι ότι κοιτάζουν την αγορά της Ισπανίας, χωρίς απαραίτητα να ψάχνουν για Ισπανό προπονητή, αλλά για κάποιον τεχνικό που έχει δουλέψει - ή δουλεύει - στην ACB. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μία επιθυμία να γίνει μία στροφή στην φιλοσοφία της ομάδας σε ένα είδος μπάσκετ με αρκετά τρεξίματα και εστίαση στο transition.

Τα ονόματα των Πέδρο Μαρτίνεθ (έχει συμβόλαιο με την Μανρέσα), Λουίς Κασιμίρο (έχει συμβόλαιο με την Μπέτις και δεν είναι σίγουρο ότι θα ήθελε να εργαστεί ξανά στην Ελλάδα μετά το βραχύβιο πέρασμά του από τον Προμηθέα) και του ελεύθερου Χοάν Πλάθα είναι λογικό να έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά πρόκειται για δύσκολες περιπτώσεις, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει εστιάσει αποκλειστικά σε αυτούς.

Η "Ένωση" βρίσκεται σε επαφή και με τεχνικούς από Σερβία και Κροατία, που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό και δεν βρίσκονται τώρα στην Αδριατική Λίγκα, προκειμένου να έχει αρκετές επιλογές. Παρόλα αυτά - τουλάχιστον προς το παρόν - δεν υπάρχει μεγάλη βιασύνη. Άπαξ βέβαια και το ημερολόγιο δείξει Ιουνίου, τότε η αναζήτηση θα ενταθεί.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ