ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΚ: Κατέθεσε αίτημα αναβολής με Περιστέρι, αλλά βάσει κανονισμών ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά

Παίκτες της ΑΕΚ
Παίκτες της ΑΕΚ INTIME

Με την ΑΕΚ να μετράει τρία κρούσματα κορονοϊού σε μέλη της ομάδας (τα δύο σε παίκτες) η "Ένωση" ζήτησε από την ΕΟΚ την αναβολή του σημερινού (26/12) αγώνα με το Περιστέρι (20:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24), ωστόσο βάσει κανονισμών χρειάζονται τέσσερα κρούσματα σε παίκτες για να συμβεί αυτό.

Η ΑΕΚ μετράει πλέον τρία μέλη στο πρωτόκολλο κορονοϊού, δύο εκ των οποίων ανήκουν σε παίκτες, με το όνομα του Δημήτρη Μαυροειδή να είναι το μοναδικό που είναι γνωστό, φέρνοντας τα πάνω-κάτω ενόψει του σημερινού (26/12) αγώνα με το Περιστέρι (20:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών, με την "Ένωση" να ζητάει από την ΕΟΚ την αναβολή του παιχνιδιού. Το αίτημά τους όμως δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Στην "Ένωση" επιθυμούν την αναβολή του αγώνα, έχοντας ως επιχείρημα ότι διαθέτουν δύο παίκτες στο πρωτόκολλο κορονοϊού και άλλους δύο παίκτες με πυρετό, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει με 7 παίκτες. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τα ισχύοντα δεδομένα. Ο λόγος είναι ότι βάσει κανονισμών για να αναβληθεί ένας αγώνας πρέπει να υπάρχουν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού σε παίκτες μίας ομάδας προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτή η κίνηση. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει μείνει με 11 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο έχουν κορονοϊό και άλλοι δύο έχουν πυρετό, δεν είναι ένα θέμα όμως που απασχολεί την διοργανώτρια αρχή.

Με τα ισχύοντα δεδομένα, η ΕΟΚ θα πορευτεί με βάσει τους κανονισμούς. Κοινώς, αν η διασπορά παραμείνει στους δύο παίκτες στην ΑΕΚ τότε ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ όπου γνωστοποιεί ότι ζήτησε αναβολή από την ΕΟΚ:

"Η ΑΕΚ ΒC ενημερώνει, ότι προσώρας έχει επτά (7) διαθέσιμους αθλητές και δύο (2) εμπύρετους.

Με πιθανή δε, τη διασπορά του ιού στην ομάδα μας και με γνώμονα την προστασία των αθλητών και των μελών του αγωνιστικού Τμήματος, η πρωινή προπόνηση ματαιώθηκε.

Επίσης, βάσει των άνωθεν, αλλά και του παλαιότερου κρούσματος, και προ του κινδύνου ευρύτερης διασποράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης προς την προσεχή αντίπαλό μας, ομάδα του Περιστερίου, η ΑΕΚ ΒC υπέβαλε σήμερα (26/12) προς την ΕΟΚ αίτημα αναβολής της αποψινής αναμέτρησης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πρόδηλο είναι, ότι εκτός της πρωτίστης ανάγκης για προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων, αποτελεί βασική προτεραιότητα και η διαφύλαξη του κύρους της διοργάνωσης, το οποίο τίθεται "εν αμφιβόλω" υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, αν και εφόσον διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ