ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Πλάθα, οι αστέρες που ανέδειξε και το λογοπαίγνιο με το όνομά του

ΑΕΚ: Ο Πλάθα, οι αστέρες που ανέδειξε και το λογοπαίγνιο με το όνομά του
EUROKINISSI KLODIAN LATO

Ο Ζουάν Πλάθα συστήθηκε και αποκαλύφθηκε στο ελληνικό κοινό, μιλώντας για τους λόγους που επέλεξε την ΑΕΚ, τους στόχους που θέτει με εκείνη, ενώ αναφέρθηκε και στην καριέρα του, ξεχωρίζοντας ορισμένα ονόματα παικτών που έχει αναδείξει. Εξήγησε την σωστή προφορά του ονόματός του, ενώ εξήγησε πως... γυρνάει και στο "Giannis".

Ο Ζουάν Πλάθα μίλησε για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό και δέχθηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, την ΑΕΚ, ενώ γύρισε και τον χρόνο πίσω αναφερόμενος σε μεγάλους αθλητές που έκαναν καριέρα, αφού πέρασαν από τις ομάδες που προπονούσε.

Συγκεκριμένα παίκτες όπως ο Γιουλ, ο Σατοράνσκι, ο Πορζίνγκις, ο Μπάλβιν, ο Σαμπόνις και ο Ντίαθ τέθηκαν στη διάθεση του νέου τεχνικού της Ένωσης κατά το παρελθόν, έχοντας σημαντική συμβολή στη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Ενδεικτικά ανέφερε πως "όταν ήμουν στη Ρεάλ υπέγραψα έναν νεαρό παίκτη που κανείς δεν τον ήξερε, τον Σέρχιο Γιουλ. Μετά όταν πήγα στη Σεβίλλη υπέγραψα τον Σατοράνσκι τον Πορζίνγκις και τον Μπάλβιν που έκαναν εξαιρετικές καριέρες. Στη Ζάλγκιρις επίσης αρκετοί παίκτες που μετά πήγαν στο NBA τους προπόνησα.

Στη Μάλαγα αθλητές όπως ο Σαμπόνις που πήγε στο NBA και ο Αλμπέρτο Ντίαθ που έπαιξε στην Εθνική Ισπανίας. Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία, κάποιες ομάδες έπαιξαν τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία τους, άλλες κέρδισαν ευρωπαϊκά, κάποιες πήραν πρωταθλήματα, οπότε γνώριζα πως να κάνω παράλληλα τη διαδικασία".

Με δεδομένο πως ο τρόπος προφοράς του μικρού του ονόματος αποτελεί σημείο διαφορετικών απόψεων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης στον σωστό τρόπο προφοράς του: "Το όνομά μου είναι Ζουάν, αλλά μπορείτε να με φωνάζετε και Giannis δεν έχω πρόβλημα".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ