ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Έκανε δικό της τον Φινλανδό διεθνή σέντερ, Αλεξάντερ Μάντσεν

ΑΕΚ μεταγραφές: Έκανε δικό της τον Φινλανδό διεθνή σέντερ, Αλεξάντερ Μάντσεν
PHOTO CREDITS: AEK BC

Την απόκτηση του 27χρονου σέντερ, Αλεξάντερ Μάντσεν ανακοίνωσε η ΑΕΚ υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Φινλανδός διεθνής σέντερ (27 ετών, 2.07), Αλεξάντερ Μάντσεν που υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Ένωση για ένα χρόνο.

Ο Μάντσεν αγωνίστηκε τις τελευταίες σεζόν με την φανέλα της Ρίγα, με την οποία είχε μέσο όρο 13 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και το εντυπωσιακό 44,3% από τα 6,75μ, σε εγχώριες διοργανώσεις και Basketball Champions League.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο μάλιστα έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ στην Ευρώπη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ, ο Μάντσεν είπε: "Δεν χωρά αμφιβολία, ότι έρχομαι σε μία θρυλική ομάδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μία ομάδα με βαριά Ιστορία. Ανυπομονώ να παίξω για την ΑΕΚ. Η ερχόμενη περίοδος αποτελεί για μένα μία προσωπική πρόκληση, καθώς θέλω να βελτιωθώ πολύ στο παιχνίδι μου και η καριέρα μου να ανέβει επίπεδο. Αν μη τι άλλο, είναι σημαντικό για μένα, το γεγονός ότι έρχομαι σε μια ομάδα, η οποία με πιστεύει και μου δίνει τη δυνατότητα να τη βοηθήσω να επιστρέψει στην κορυφή.

Την περασμένη περίοδο, όταν παίξαμε στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ (με την VEF Riga), το γήπεδο (στα ΄Ανω Λιόσια) μπορεί να μην είχε πολύ κόσμο, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καυτή και πραγματικά μ’ εντυπωσίασε. Οπότε, ένας ακόμη στόχος, που θέτω, είναι να είμαι αρκετά αποτελεσματικός εντός παρκέ, έτσι ώστε - μαζί με τους συμπαίκτες μου - να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους οπαδούς μας στο γήπεδο. Σας περιμένω εκεί".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"H ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον αθλητή Αλεξάντερ Μάντσεν (Alexander Madsen).

Ο διεθνής Φινλανδός υπέγραψε σήμερα (26/07) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το Καλοκαίρι του 2023.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλεξάντερ Μάντσεν γεννήθηκε στην Valkeala της Φινλανδίας στις 26 Ιανουαρίου 1995. Ο ύψους 2.08μ, διεθνής με το ομοσπονδιακό συγκρότημα της πατρίδας του, έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών με τη φανέλα της Kouvot, όπου και πέρασε μία πενταετία.

Από την ενηλικίωσή του και έπειτα, ο Μάντσεν αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας του για την επόμενη τριετία, μετρώντας κατά μ.ό 7,3 πόντους, 3,45 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 1 μπλοκ. Το 2016 έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με την μεταγραφή στην USK Πράγας. Στην Τσεχία αγωνίστηκε για μία διετία, όντας βασικός και αναντικατάστατος, σημειώνοντας κατά μ.ό. 9,5 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,5 μπλοκ.

Η VEF Riga ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, το 2019, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» στις «μηχανές» των Λετονών, έχοντας διαρκώς αυξανόμενη απόδοση, με αποκορύφωμα την περασμένη σεζόν. Ο Μάντσεν κατέγραψε κατά μ.ό 13 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και το εντυπωσιακό 44,3% από τα 6,75μ, σε εγχώριες διοργανώσεις και Basketball Champions League, στο οποίο βρήκε αντιμέτωπη και τη «Βασίλισσα». Με τη λετονική ομάδα, ο Φινλανδός κατέκτησε πέντε τρόπαια, ενώ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Βόρεια Ευρώπη, ήτοι MVP της Latvian-Estonian Basketball League 2022, ΜVP του Κυπέλλου Λετονίας 2022".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ