ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η βαθμολογία μετά την νίκη-πρόκριση επί της Γαλατάσαραϊ και το σενάριο για την 1η θέση

Ο Πιέρ Οριόλα
Ο Πιέρ Οριόλα INTIME

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στον όμιλο της ΑΕΚ στο Basketball Champions League μετά την νίκη-πρόκριση επί της Γαλατασαραϊ και το μοναδικό σενάριο που ισχύει ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής για την κατάκτηση της πρώτης θέσης

Η ΑΕΚ προκρίθηκε με το σπαθί της στα προημιτελικά του Basketball Champions League μετά τον θρίαμβο κόντρα στην Γαλατάσαραϊ για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης και πλέον έχει βλέψεις και για την πρωτιά του ομίλου.

Η "Ένωση" έχει πλέον ρεκόρ 4-1, όπως και η Μάλαγα, ωστόσο βρίσκεται στην 2η θέση, αφού υστερεί στην ισοβαθμία, αφού ηττήθηκε στην Ισπανία στο ματς του πρώτου γύρου. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, όπου πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την 1η και την 2η θέση:

Αν η ΑΕΚ νικήσει την Μάλαγα στα Λιόσια την προσεχή Τρίτη (21/3) τότε θα προκριθεί ως 1η στα προημιτελικά, ενώ αν ηττηθεί θα προκριθεί ως δεύτερη.

Στην φάση των 8 θα γίνει κλήρωση για να προκύψουν τα 4 ζευγάρια, όπου στην μία πλευρά θα βρίσκονται όλες οι ομάδες που κατέκτησαν την 1η θέση στους ομίλους τους και στην άλλη πλευρά οι ομάδες που κατέκτησαν την 2η θέση. Το μόνο δεδομένο είναι ότι η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να κληρωθεί με την Μάλαγα, επειδή βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο στην φάση των 16.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ σκοπεύει να διεκδικήσει το Final Four του Basketball Champions League, θέλοντας να το φιλοξενήσει στα Λιόσια.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ