ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ετεροχρονισμένη ανακοίνωση του BAT για τα χρέη σε Τσαλμπούρη, Γκραντ, Ρέι, Κακλαμανάκη και το λάθος της FIBA

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Γιώργος Τσαλμπούρης με την φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Η FIBA ανακοίνωσε ότι το BAT δικαίωσε τους Τσαλμπούρη, Γκραντ, Ρέι και Κακλαμανάκη, βγάζοντας ένα συνολικό ποσό ύψους 326.000 ευρώ ως χρέος. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η απόφαση απλώς γνωστοποιήθηκε δημόσια σχεδόν 11 μήνες μετά την δικαίωση των άλλοτε παικτών της "Ένωσης", σε μία συνήθη τακτική της FIBA που την εκθέτει. Το SPORT24 αναλύει.

Η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο για λάθος λόγο, αφού η FIBA ανακοίνωσε τις αποφάσεις του BAT για τις προσφυγές τεσσάρων πρώην παικτών της. Στην πραγματικότητα ωστόσο, οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις ήταν ετεροχρονισμένες και - πλέον - δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους αθλητές.

Όπως έγινε γνωστό, η ΑΕΚ καλείται βάσει απόφασης να καταβάλει συνολικά ένα ποσό περίπου 326.000 ευρώ στους Κέντρικ Ρει (128.000 ευρώ), Τζεράι Γκραντ (84.000 ευρώ), Δημήτρη Κακλαμανάκη (66.000 ευρώ) και Γιώργο Τσαλμπούρη (48.000 ευρώ) λόγω αδυναμίας να τηρήσει τους διακανονισμούς που είχαν γίνει. Αυτά είναι τα ποσά που ίσχυαν όταν βγήκαν αρχικά οι αποφάσεις, πριν από περίπου 11 μήνες. Για την ακρίβεια:
- Η απόφαση για τον Τζεράι Γκραντ βγήκε στις 8 Ιουλίου 2021
- Η απόφαση για τον Ρέι βγήκε στις 9 Ιουλίου 2021
- Η απόφαση για τον Τσαλμπούρη βγήκε στις 12 Ιουλίου 2021
- Η απόφαση για τον Κακλαμανάκη βγήκε στις 23 Αυγούστου 2021.

Έκτοτε η ΑΕΚ έχει καλύψει μέρος αυτών των ποσών με κάθε έναν αθλητή, έχοντας μειώσει το σχετικό χρέος. Οι συγκεκριμένοι αθλητές είναι μεταξύ των 17 πρώην εργαζομένων της ΑΕΚ (παίκτες, προπονητές) που ήρθαν σε νέα συμφωνία με την "Ένωση" πριν την έναρξη της σεζόν 2021/22, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον σύλλογο να κλείσει τον φάκελο της και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Πλέον όμως βρίσκονται στην λίστα των 21 πρώην εργαζομένων της ΑΕΚ που έχουν ενεργό ban σε βάρος του "Δικέφαλου", με την "Ένωση" να καλείται να κάνει νέος διακανονισμούς μαζί τους.

Η FIBA συνηθίζει να ανακοινώνει τις αποφάσεις του BAT με μεγάλη καθυστέρηση. Αποτέλεσμα είναι όταν γνωστοποιούνται να δημιουργείται μία (δικαιολογημένη) αναστάτωση. Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η τακτική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την εκθέτει, αφού πρακτικά δημοσιεύει αποφάσεις που... δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού κάποιες υποθέσεις έχουν διευθετηθεί ή έστω έχουν γίνει νέοι διακανονισμοί. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της ΑΕΚ, όπου δημοσιεύτηκαν αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από 11 και 10 μήνες, με ποσά που πλέον διαφέρουν από τις υπάρχουσες οφειλές.

Όλο αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ΑΕΚ εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση στο κομμάτι των χρεών σε πρώην εργαζομένους της. Τα 21 ban υπάρχουν ακόμα, όπως και άλλα χρέη. Οι "κιτρινόμαυροι" κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να κλείσουν τον φάκελό τους ενόψει της σεζόν 2022/23. Και ο δρόμο είναι ανηφορικός. Οι συγκεκριμένες οφειλές ωστόσο δεν αποτελούσαν είδηση για την ΑΕΚ, ούτε άλλαξε κάτι σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ