BASKETBALL CH. LEAGUE

ΑΕΚ Betsson - Χάποελ Χολόν 108-112: Η 40άρα του Κουζμίνσκας πήγε στα σκουπίδια, με την Ένωση να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό μετά από τρεις παρατάσεις

ΑΕΚ Betsson - Χάποελ Χολόν 108-112: Η 40άρα του Κουζμίνσκας πήγε στα σκουπίδια, με την Ένωση να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό μετά από τρεις παρατάσεις
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Σε μια αναμέτρηση-θρίλερ με τρεις παρατάσεις, η Χάποελ Χολόν λύγισε την ΑΕΚ με 112-108 για την τέταρτη αγωνιστική του TOP-16 του BCL και άφησε εκτός Ευρώπης τους κιτρινόμαυρους. Συγκλονιστική η προσπάθεια του Κουζμίνσκας με 40 πόντους.

Σε αναμέτρηση-θρίλερ που επιφύλασσε τρεις παρατάσεις και αδιανόητη εξέλιξη, η ΑΕΚ Betsson αποχαιρέτησε την Ευρώπη το βράδυ της Τρίτης (5/3), αφού ηττήθηκε από τη Χάποελ Χολόν με 108-112, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Basketball Champions League.

Οι κιτρινόμαυροι απώλεσαν διαδοχικές ευκαιρίες να πάρουν το ματς, με τον Ραντλ να χρειάζεται να ευστοχήσει σε δύο βολές για να χαρίσει τη νίκη στο "δικέφαλο" στην πρώτη παράταση, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Ο Κρόοφορντ αστόχησε σε λέι-απ από πλεονεκτική θέση στο τελευταίο δευτερόλεπτο της δεύτερης παράτασης, με την αναμέτρηση να κρίνεται μετά από τρία επιπλέον πεντάλεπτα και την Χάποελ Χολόν να θριαμβεύει σε έναν εκρηκτικό αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 45 λεπτών.

Για την Ένωση συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κουζμίνσκας με 40 πόντους, με τον ΜακΡέι να ακολουθεί με 27 πόντους και τον Ραντλ να προσθέτει 13 πόντους.

Για τους νικητές, μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κρόουφορντ με 19 πόντους που αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Ο αγώνας

Μουδιασμένο ξεκίνημα για την ΑΕΚ Betsson στην αναμέτρηση με το 6-0 σερί από την Χάποελ, ωστόσο οι ΜακΡέι, Ράντλ και Αγραβάνης ηγήθηκαν των επιθετικών προσπαθειών της Ένωσης και με 14 διαδοχικούς πόντους σε 4 λεπτά, οδήγησαν τους γηπεδούχους σε προβάδισμα 6 πόντων για το 14-6 του πρώτου πενταλέπτου. Οι κιτρινόμαυροι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην άμυνα και υποχρεώσαν τους φιλοξενούμενους σε διαδοχικά λάθη, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 18-15 υπέρ της ομάδας του Ηλία Ζούρου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ανέβασαν τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να συμπληρώνουν τα ομαδικά φάουλ από το πρώτο τετράλεπτο και τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα λάθη τους και να βρίσκουν πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Το πρώτο μέρος έκλεισε στο 38-36, με τον ΜακΡέι να είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ Betsson με 10 πόντους, με τους κιτρινόμαυρους να "πληρώνουν" τα 9 λάθη στα οποία υπέπεσαν.

Η Χάποελ Χολόν μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με διαφορά έξι πόντων (23'). Ωστόσο ο Ραντλ με 3/3 τρίποντα σε τρία λεπτά, έφερε ξανά την "Ένωση" μπροστά στο σκορ (51-50, 26'). Η τέταρτη περίοδος μετατράπηκε σε θρίλερ με πολλαπλές ανατροπές για τις δύο ομάδες. Οι κιτρινόμαυροι έκαναν λάθος στην επαναφορά στα 8.4'' για το τέλος, αλλά η Χάποελ Χολόν δεν εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του Χολ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο βολές και μαζί την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση (77-77 στην κανονική διάρκεια).

Ο Χολ υπέστη σε παιδαριώδες λάθος, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά η Χάποελ δεν εκμεταλλέυτηκε τις δύο βολές του ΜακΚόλ και η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε παράταση. Εκεί, η ΑΕΚ είχε ευκαιρία να φύγει πάρει τη νίκη, με τον Ραντλ να μην καταφέρνει να ευστοχήσει στη δεύτερη βολή και την τύχη του αγώνα να μεταφέρεται σε δεύτερη παράταση. Το θρίλερ συνεχίστηκε, με τη "Ένωση" να χάνει προβάδισμα 10 πόντων με 3' να απομένουν και τους παίκτες της Χάποελ να αλληλοεξουδετερώνονται στη τελευταία φάση και τον Κρόοφορντ να αστοχεί σε λέι-απ.

Η αναμέτρηση κρίθηκε - τελικά - στην τρίτη παράταση με την Χάποελ Χολόν να πανηγυρίζει μια νίκη αδιανόητης εξέλιξης με 112-108.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Γιλμάζ, Λαντσαρίνι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 38-36, 57-61, 77-77, 90-90 (α' παρ.), 100-100 (β' παρ.), 108-112 (γ' παρ.)

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 5η αγωνιστική η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Μούρθια (12/3 στις 21:30), ενώ η Χάποελ Χολόν θα δοκιμαστεί στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα (13/3 στις 19:00).

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ