ADIDAS NEXT GEN

Adidas Next Generation Tournament: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας θα συμμετάσχουν στο γνωστό τουρνουά

Adidas Next Generation Tournament: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας θα συμμετάσχουν στο γνωστό τουρνουά
EUROKINISSI

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Adidas Next Generation Tournament της σεζόν 2022/23, με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον - οικοδεσπότη ενός εκ των τεσσάρων τουρνουά - Προμηθέα να εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ.

Για ακόμα μία χρονιά το ελληνικό μπάσκετ θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στο Adidas Next Generation Tournament της EuroLeague Basketball, αφού θα συμμετάσχουν οι εφηβικές ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του (οικοδεσπότη ενός εκ των τουρνουά στην Πάτρα - Προμηθέα, με τον Πέτερι Κόπονεν να παίρνει την θέση του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο των ομάδων επιλέκτων που θα βρίσκεται σε κάθε τουρνουά.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τις 32 ομάδες του τουρνουά που θα διεξαχθεί σε 4 πόλεις (Πάτρα, Μόναχο, Ζαντάρ και Βελιγράδι) από όπου θα προκύψουν οι 8 ομάδες που θα παλέψουν για το τρόπαιο κατά την διάρκεια του Final Four της EuroLeague.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό, ο Παναθηανϊκός θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Μονάχου το διάστημα 20-22 Ιανουαρίου 2023, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Προμηθέας είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά της Πάτρας το διάστημα 10-12 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Adidas Next Generation της φετινής σεζόν:
Μόναχο (20-22/1): Μπάγερν, Παναθηναϊκός, Ζάλγκιρις, Ουλμ, Ρεάλ, Άλμπα Βερολίνου, Αρμάνι Μιλάνο, ANGT Μονάχου
Πάτρα (10-12/2): Προμηθέας, Ολυμπιακός, Βιλερμπάν, Μπασάνο, Μπανταλόνα, Σολέ, Ράστα Βέχτα, ANGT Πάτρας
Ζαντάρ (3-5/3): Ζαντάρ, Μπαρτσελόνα, Σαραγόσα, Μακάμπι, Τσεντεβίτα, Στελατζούρα, Ελσίνκι, ANGT Ζαντάρ
Βελιγράδι (31/3-4/2): Ερυθρός Αστέρας, Παρτίζαν, Μέγκα MIS, Βαλένθια, Αναντολού Εφές, INSEP Paris, Βενέτσια, ANGT Βελιγραδίου

TAGS ADIDAS NEXT GEN ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ