ADIDAS NEXT GEN

Adidas Next Generation Tournament: Η ομάδα του Σπανούλη ηττήθηκε στον τελικό, πρωταθλήτρια η Μέγκα

Adidas Next Generation Tournament: Η ομάδα του Σπανούλη ηττήθηκε στον τελικό, πρωταθλήτρια η Μέγκα
EUROKINISSI

Στην κατάμεστη σάλα "Ράνκο Ζεράβιτσα" η Μέγκα κέρδισε την ομάδα επιλέκτων του Βασίλη Σπανούλη στον τελικό με 82-61 και στέφθηκε πρωταθλήτρια του Adidas Next Generation Tournament

Η Μέγκα στέφθηκε πρωταθλήτρια του Adidas Next Generation Tournament κερδίζοντας την ομάδα επιλέκτων του Βασίλη Σπανούλη στον τελικό με 82-61. Στην κατάμεστη από φίλους και των δύο ομάδων, σάλα "Ράνκο Ζεράβιτσα" η Next Gen Select Team είχε το προβάδισμα για τα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά και ο Βασίλης Σπανούλης βάδιζε προς τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μισό του αγώνα, καθώς η Μέγκα έκανε την αντεπίθεσή της, έφερε το ματς κοντά και προσπέρασε., με τον Τζούρισιτς να κάνει την διαφορά. Στο φινάλε της τρίτης περιόδου ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Σπανούλη και με 5 σερί πόντους (ένα τρίποντο και ένα δίποντο) έφερε τον τελικό στα ίσα. Με ένα σερί 7-0 η Μέγκα προσπέρασε ξανά. Έκτοτε η Μέγκα δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκε ακόμα και με 20 πόντους και κατέκτησε το τρόπαιο.

Κορυφαίος για την ομάδα του Σπανούλη ήταν ο Περίν με 11 πόντους, όσους είχε και ο Γιόβιτς, ενώ ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είχε 9 πόντους με 3/4 δίποντα). Για τους πρωταθλητές της Μέγκα κορυφαίος ήταν ο Τσούρισιτς με 21 πόντους ενώ ο Γέλαβιτς είχε 19. Ο Μουσίτσκι έγραψε οκτώ πόντους αλλά με 7 κλεψίματα.

Το παρών στον τελικό του Adidas Next Generation Tournament έδωσε πλήθος μπασκετικών προσωπικοτήτων όπως ο CEO της EuroLeague, Ζόρντι Μπερτομέου, αλλά και ονόματα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όπως οι Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Ραμούνας Σισκάουσκας, Νίκος Ζήσης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Ζούμπατς, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, Ζόραν Σάβιτς και Πάτρικ Φέμερλινγκ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-17, 32-39, 57-51, 82-61

ΜΕΓΚΑ (Ντράγκολιουμπ): Γέρεμιτς, Γέλαβιτς 19 (6/7 δίποντα), Ντούλοβιτς 3 (1), Τζούρισιτς 21 (6/15 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 λάθη), Μάρκοβιτς, Ντγάπα, Μπαγκαγιοκό 16 (7/9 δίποντα, 11 ριμπάουντ), Μιλένκοβιτς 8 (4/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Μάλοβετς 7 (7 ασίστ), Μουσίτσκι 8 (6 ασίστ, 7 κλεψίματα).

Next Gen Select Team (Σπανούλης): Πιετρούς 8 (3/8 δίποντα), Κραϊνοβιτς, Ραχαοφέρα, Κρόφλιτς 3 (1), Μούλιτς 6 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Καρσία, Ντιαβαρά 4 (1 τρίποντο, 3 κλεψίματα), Νταντιέ 5 (6 ριμπάουντ), Περίν 11 (5/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Γιόβιτς 11 (1/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σαμοντούροβ 9 (3/4 δίποντα, 3 ασίστ), Γιγκίτογλου 4 (4 ριμπάουντ)

TAGS ADIDAS NEXT GEN ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΑΜΟΝΤΟΥΡΟΒ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ