ELITE LEAGUE

Α2: Ο Ολυμπιακός Β' και οι άλλοι

Το "ζντο" του Ολυμπιακού Β' στο Παγκράτι
EUROKINISSI

Μετά από περίπου επτά μήνες, η Α2 κατηγορία επιστρέφει στις επάλξεις με τους αγώνες της πρεμιέρας. Ο Ολυμπιακός Β' και οι άλλοι.

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε την πρόωρη ολοκλήρωση της περσινής σεζόν (και) στην Α2 κατηγορία, με τη νέα αγωνιστική περίοδο να ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου. Σχεδόν επτά μήνες μετά το τελευταίο παιχνίδι στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, ομάδες, παίκτες και προπονητές επιστρέφουν στις επάλξεις, σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση.

Τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά για τους φιλάθλους, ο φόβος μιας νέας διακοπής εξακολουθεί να πλανάται και όλοι σκέφτονται πως -για φέτος- προτεραιότητα είναι η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και -φυσικά- η ολοκλήρωσή του, βάσει όσων προβλέπονται από την προκήρυξη.

Οι δεκαέξι (16) μονομάχοι που μπαίνουν στην αρένα είναι έτοιμοι, με τον Ολυμπιακό Β' να αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Με κάποιους έμπειρους παίκτες να αποτελούν τη δικλείδα ασφαλείας, αλλά και τους νεότερους να έχουν ήδη μια σεζόν στις πλάτες τους, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ήδη από τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας πως έχουν την απαιτούμενη ετοιμότητα και βάθος για να τερματίσουν πρώτοι στο φινάλε της regular season και να πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τη Basket League.

Οι παίκτες του Δημήτρη Τσαλδάρη θα μπορούσαν ήδη από πέρσι να έχουν επαναφέρει τον σύλλογο στη μεγάλη κατηγορία, αν δεν κουβαλούσαν το -6 της τιμωρίας για όσα έγιναν το 2018/19. Πλέον όμως, εκκινώντας από την ίδια αφετηρία με όλες τις ομάδες, ξέρουν πως δεν έχουν κάποιο βαρίδι να τους τραβάει προς τα πίσω. Το κάθε άλλο.

ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Β'

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο Ολυμπιακός Β' είναι η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως παίζει μόνος του. Ο Απόλλωνας Πάτρας, η Καρδίτσα, η Ελευθερούπολη, το Μαρούσι και ο Πανερυθραϊκός βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, έχουν ενισχυθεί σημαντικά και θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στα playoffs. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κάθε μία από αυτές τις ομάδες έκανε το... κάτι παραπάνω στην offseason, αποκτώντας παίκτη/ες που μπορούν να συνδράμουν σημαντικά στη φετινή προσπάθεια και να κάνουν τη διαφορά.

Ο Απόλλωνας Πάτρας απέκτησε τον Τάσο Αντωνάκη που πέρσι έκανε γεμάτη σεζόν με τον Χαρίλαο Τρικούπη, ενώ πλέον στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο Νίκος Βετούλας.

Η Καρδίτσα γέμισε το ρόστερ με αρκετά έμπειρα παιδιά, με πρώτο και καλύτερο τον Μάριο Ματαλών.

Η Ελευθερούπολη έκανε μεγάλη επένδυση με Γιάννη Δημάκο, Θωμά Νίκου και Αλέξανδρο Ράπτη. Τρεις παίκτες που ξέρουν καλά την κατηγορία και έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι έχουν το know how για να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας.

Ο Πανερυθραϊκός κράτησε αναλλοίωτο τον βασικό κορμό του και προσέθεσε τον Παναγιώτη Φιλιππάκο και τον Γιάννη Αθανασούλα, ενώ είδε τον Μάνο Κοντούδη να επιστρέφει μετά από την εξαιρετική του παρουσία στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.

Το Μαρούσι ανανέωσε το συμβόλαιο του Γιάννη Γκαγκαλούδη και επανέφερε στο πλευρό του τον Ορφέα Στασινό, που έχει αποδείξει στην πράξη τι μπορεί να κάνει στην κατηγορία.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το format του πρωταθλήματος, αυτό δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με όσα ξέραμε. Οι δεκαέξι (16) μονομάχοι θα παλέψουν στη regular season μέχρι το Σάββατο 8 Μαΐου, πριν αρχίσουν τα playoffs και τα playouts.

Ο πρωταθλητής προβιβάζεται απευθείας στη Basket League, ενώ οι τέσσερις επόμενες ομάδες της κατάταξης θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο μέσα από τη διαδικασία των playoffs (μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου).

Όσο για την παραμονή; Οι δύο τελευταίες ομάδες πέφτουν στη Β' Εθνική, κι από εκεί και πέρα οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 11η έως τη 14η θέση θα δώσουν τη μάχη τους, προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό μέσα από τη διαδικασία των playouts.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός Β' - Τρίτωνας

Φίλιππος Βέροιας - Κόροιβος

Αγρίνιο - Πανερυθραϊκός

Παγκράτι - Ψυχικό

Ελευθερούπολη - Μαρούσι

Οίακας Ναυπλίου - Δάφνη Δαφνίου

Απόλλωνας Πάτρας - Καβάλα

Καρδίτσα - Αμύντας (θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ELITE LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ