ELITE LEAGUE

Ριζικές αλλαγές στην Α2 με πλάνο για δύο ξένους και Final Four ανόδου

Ριζικές αλλαγές στην Α2 με πλάνο για δύο ξένους και Final Four ανόδου
EUROKINISSI

Το δικαίωμα να βάλει δύο ξένους στο ρόστερ της εν όψει της σεζόν 2022/23 θα έχει κάθε ομάδα της Α2 Ανδρών, με την ΕΟΚ να είναι έτοιμη για δραστικές αλλαγές στο πρωτάθλημα.

Κοντά σε σε δραστικές αλλαγές στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία εξετάζει την προσθήκη δύο ξένων από τη σεζόν 2022/23, αλλά και Final Four για την άνοδο στην Α1 που θα γίνεται σε ουδέτερη έδρα.

Οι παράγοντες της ΕΟΚ δεν έχουν πάρει ακόμη κάποια απόφαση, καθώς προσπαθούν να βρουν με ποιον τρόπο θα προκύψει αυτή η σημαντική αλλαγή στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας. Αν θα υπάρχει περιορισμός λεπτών για έναν ή για δύο ξένους και αν θα είναι αναγκαία η ύπαρξη δύο ή τριών παικτών νεαρής ηλικίας στις δωδεκάδες.

Για την ιστορία, ξένοι στην Α2 αγωνίζονταν μέχρι και τη σεζόν 2019/20 πριν επανέλθουν φέτος στο πρωτάθλημα. Κατά τα άλλα, θα υπάρχουν playoffs για τις θέσεις 1-8, με Final Four προβιβασμού σε ουδέτερη έδρα, ενώ θα υπάρχει και χρηματική επιβράβευση για την χρησιμοποίηση αθλητών νεαρής ηλικίας.

Αλλος ένας τρόπος αναβάθμισης θα είναι η Live μετάδοση όλων των αγώνων της A2 μέσω stream.

TAGS ELITE LEAGUE ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ