ΗΠΑ

Η ομάδα μπέιζμπολ του Μάτζικ ανανέωσε παίκτη που δεν έχει αγωνιστεί από το 2018 και πάσχει από διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια

Ο Άντριου Τόουλς σε προπόνηση των Dodgers
Ο Άντριου Τόουλς σε προπόνηση των Dodgers AP PHOTO/ALEX GALLARDO

Ο Άντριου Τόουλς είναι ένας ταλαιπωρημένος ψυχικά άνθρωπος, αλλά οι Dodgers δεν τον έχουν αφήσει μόνο του από το 2018.

Οι LA Dodgers, η ομάδα με τους επτά τίτλους στο MLB και στο ιδιοκτησιακό σχήμα της οποίας ανήκει ο Μάτζικ Τζόνσον, δεν έχει (αγωνιστική) ανάγκη των Άντριου Τόουλς. Πορεύεται χωρίς αυτόν από το 2018. Αντίθετα ο 30χρονος outfielder έχει τεράστια ανάγκη τους LA Dodgers. Προκειμένου να παραμένει ασφαλισμένος και ιατρικά καλυμμένος.

Ο Τόουλς είχε λάβει ειδική άδεια τον Μάιο του 2019, απέχοντας για προσωπικούς λόγους από την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν. Τότε ο οργανισμός του Λος Άντζελες είχε εκφράσει την απόλυτη στήριξή του στον αθλητή, δηλώνοντας ότι θα του προσφέρει ό,τι είναι εφικτό παραμένοντας δίπλα του. Όπως και στην πράξη συνέβη.

Εκ των υστέρων έγινε γνωστό πως ο πρώην παίκτης των Tampa Bay Rays είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την καριέρα του, αδυνατώντας ν' ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές υποχρεώσεις μιας οποιασδήποτε ομάδας. Είχε μάλιστα συλληφθεί γιατί κοιμόταν σε απαγορευμένο χώρο, πίσω από ένα αεροδρόμιο, και είχε αρνηθεί να φύγει, ενόσω είχε νοσηλευτεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Στους Rays είχε περάσει άσχημα και δεν είχε βοηθηθεί, διότι οι ψυχικές διαταραχές του δεν ήταν ακόμη ιατρικά επιβεβαιωμένες. Τα συμπτώματα ήταν βέβαια εκεί, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα ύπνου και στο γήπεδο υπέπιπτε σε λάθη που δεν είχαν άλλη εξήγηση. Αποδεσμεύτηκε μάλιστα για πειθαρχικούς λόγους!

Από την πλευρά τους οι Dodgers δεν τον εγκατάλειψαν ποτέ και, μολονότι δεν κερδίζουν αγωνιστικά απ' αυτόν, εξακολουθούν να τον διατηρούν στο ρόστερ τους. Τα συμβόλαιά του είναι μηδενικά και ανήκει στην restricted list. Παρόλα αυτά φροντίζουν να τον δηλώνουν ως παίκτη τους για να μην χάσει την ασφάλεια και τη δυνατότητα ν' ακολουθεί τη θεραπεία του δίχως επιπλέον κόστη.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ