AUTO 2024

Φέρε τη φόρτιση και τον έλεγχό της στο smartphone και στο χέρι σου

Texnologia 1 Apps
Texnologia 1 Apps CUPRA

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναπτύξει τις δικές τους πλατφόρμες πάνω στις οποίες δημιουργούν μια νέα επαναστατική διάθεση “επικοινωνίας” μεταξύ του χρήστη και του οχήματος, φέρνοντας την ευκολία και την οικονομία στη χρήση των ηλεκτρικών μοντέλων σε άλλο επίπεδο.

Η χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάνει έτσι και αλλιώς καλύτερη την καθημερινότητα, μια και μιλάμε για ένα νέο “περιβάλλον” απαλλαγμένο από κραδασμούς, ρύπους, θόρυβο και ανάγκη ανεφοδιασμού με τον παραδοσιακό τρόπο σε πρατήριο. Αυτό από μόνο του, είναι ένας πολύ καλός λόγος για να περάσει κανείς στην επόμενη φάση της μετακίνησης, υιοθετώντας τις συνήθειες της ηλεκτροκίνησης.

Texnologia 1 Apps
Texnologia 1 Apps CUPRA


Με δεδομένο το ότι είναι βασική προϋπόθεση η φόρτιση στο σπίτι, προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο κάτοχος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οικονομικότερο οικιακό τιμολόγιο του ρεύματος, ειδικά στις νυχτερινές ώρες όπου η ζήτηση από το σύνολο του δικτύου είναι περιορισμένη, ακόμα και η αλλαγή στη “ρουτίνα” του ανεφοδιασμού, είναι κάτι το επαναστατικό κατά τη μετάβαση από αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, σε ηλεκτρικό.

Οι εφαρμογές που αφορούν στην “παρακολούθηση” και στον έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή, λύνουν τα χέρια του χρήστη και κάνουν ιδιαίτερα εύκολη τη χρήση του ηλεκτρικού οχήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εφαρμογή της εκάστοτε εταιρείας, έχει άμεση σύνδεση με το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου, όπου και μεταφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Texnologia 1 Apps
Texnologia 1 Apps CUPRA


Με τις εφαρμογές που παρακολουθούν τη φόρτιση, οι οδηγοί μπορούν να βρουν άμεσα τον κοντινότερο σταθμό φόρτισης για το αυτοκίνητό τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν και την πληροφορία για το πότε ακριβώς θα είναι “ελεύθερος” για χρήση. Όλες οι πληροφορίες αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων και την πραγματοποίηση ταξιδιών και μεγάλων αποστάσεων γενικότερα με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν την εκάστοτε εφαρμογή στο smartphone τους και να συνδεθούν με το αυτοκίνητό τους, καταχωρώντας ορισμένα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ταυτοποίηση αλλά και για την περαιτέρω διευκόλυνση του οδηγού, προκειμένου πάντα να βρίσκει τον καταλληλότερο φορτιστή για τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου.

Texnologia 1 Apps
Texnologia 1 Apps KM


Με περισσότερα από 600.000 σημεία φόρτισης σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, η φόρτιση του ηλεκτρικού γίνεται πιο custom από ποτέ, ενώ η συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση του κάθε σημείου φόρτισης ξεχωριστά, είναι ένα επιπλέον στοιχείο που μπορεί να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα του οδηγού. Ο οδηγός μπορεί να βρει μέσα από την οθόνη του αυτοκινήτου του οποιοδήποτε σταθμό φόρτισης επιθυμεί.

Το -συνήθως- ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης εμφανίζει όλα τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης, με προτάσεις για στάση φόρτισης, προκειμένου το ταξίδι μέχρι τον τελικό προορισμό να γίνει πιο οικονομικά και γρήγορα. Η λέξη- κλειδί στην πραγματοποίηση των μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ο “προγραμματισμός” και υπό αυτό το πρίσμα, η τεχνολογία που ακολουθεί τις εξελίξεις, δίνει όλα όσα χρειάζεται κανείς.

TAGS AUTO 2024 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ