ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Οι τεράστιες επενδύσεις που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάζουν τον ορίζοντα της παραγωγής

Ηλεκτροκίνηση και αλλαγές στην παραγωγή
Ηλεκτροκίνηση και αλλαγές στην παραγωγή TOM KIRKPATRICK ; BMW AG

Η μια μετά την άλλη οι mainstream αυτοκινητοβιομηχανίες, ετοιμάζονται για τον πλήρη μετασχηματισμό τους και σε μεγάλο ποσοστό φροντίζουν για την αλλαγή “πορείας” των εργοστασίων.

Η μια μετά την άλλη οι mainstream αυτοκινητοβιομηχανίες, ετοιμάζονται για τον πλήρη μετασχηματισμό τους. Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα προσαρμοστεί στις παραγωγικές ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των μπαταριών τους με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Οι ιδιαιτερότητες που επιβάλλει η χρήση των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών υψηλής τάσης, ορίζει σημαντικά μεγάλες αλλαγές σε αυτό που έχει καθιερωθεί και θεωρείται παραγωγική ρουτίνα.

Ηλεκτροκίνηση και αλλαγές στην παραγωγή
Ηλεκτροκίνηση και αλλαγές στην παραγωγή BMW


Όταν εταιρείες όμως η BMW “βλέπουν” την παραγωγή τους από συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να φτάνουν αισίως το “1 προς 1” στην αναλογία κατασκευής εξηλεκτρισμένων (αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικών) προς “συμβατικών” αυτοκινήτων, τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην στο άμεσο μέλλον.

Έχοντας έναν ορίζοντα 20ετίας για την πλήρη μεταμόρφωση της αυτοκίνησης και τη διακοπή της παραγωγής μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι κατασκευαστές δείχνουν να εναρμονίζονται από τώρα σε ανάγκες που δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί στην πλήρη έκτασή τους. Η εποχή των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα ολοκληρωθεί για όλους τους κατασκευστές, με ένα χρονικό ορίζοντα που πλέον είναι ορατός και μόνο μακρινός δεν μπορεί -ακόμα- να θεωρείται.

Volvo Cars' manufacturing plant in Ghent
Volvo Cars' manufacturing plant in Ghent VOLVO CARS' MANUFACTURING PLANT IN GHENT


Οι επενδύσεις θα είναι τεράστιες από όλες τις εταιρείες, καθώς θα απαιτηθεί αναβάθμιση στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής, καθώς και δημιουργία νέων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτοκινητοβιομηχανιών που θα φτάσουν να παράξουν όλο το κινητήριο σύνολο (ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία) στις εγκαταστάσεις τους, αυξάνοντας τις ανάγκες για προσωπικό με νέες αρμοδιότητες.

Πραγματικά αμέτρητες θα είναι και οι προοπτικές συνεργασιών που θα μας φέρουν μπροστά σε ένα νέο αυτοκινητιστικό τοπίο, έχοντας ήδη κάποιες “χτυπητές” κοινοπραξίες να μας προετοιμάζουν για το μέλλον. Μια τέτοια είναι και εκείνη των BMW και Mercedes-Benz, που στην Κίνα έχουν ήδη ξεκινήσει με τη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με ίσο μερίδιο (50:50).

Στόχος της κοινοπραξίας είναι η λειτουργία ενός δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος και η παροχή υπηρεσιών φόρτισης υψηλής ποιότητας σε Κινέζους πελάτες. Εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει τόσο στην Κίνα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη φόρτιση, καθώς και τη βαθιά γνώση τους στην κινεζική αγορά των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας -όπως ονομάζονται- ώστε να παρέχουν γρήγορες, αξιόπιστες και εξατομικευμένες λύσεις φόρτισης.

Ηλεκτροκίνηση και αλλαγές στην παραγωγή
Ηλεκτροκίνηση και αλλαγές στην παραγωγή VOLVO


Η κοινοπραξία σκοπεύει να προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, για μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία φόρτισης. Το premium δίκτυο φόρτισης θα είναι ανοιχτό στο ευρύτερο κοινό, ενώ οι πελάτες της κοινοπραξίας θα έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από αποκλειστικές λειτουργίες, όπως plug & charge και online κράτηση.

TAGS ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ AUTO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ