ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού καλύπτει όλα τα έξοδα των Ουκρανών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Ηράκλειο

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αφού αποδέχθηκε το αίτημα του σπουδαίου Σεργκέι Μπούμπκα και θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής της Ουκρανικής αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων - Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έδειξε το άλλο του πρόσωπο. Με την Ελλάδα - και πιο συγκεκριμένα το Ηράκλειο - να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων - Νεανίδων, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε με επιστολή του τον άλλοτε σπουδαίο αθλητή και νυν Πρόεδρο της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεργκέι Μπούμπκα, ότι αποδέχθηκε το αίτημά του και το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής της Ουκρανικής αποστολής

Αναλυτικά η ενημέρωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρει:

"Το Υφυπουργείο Αθλητισμού καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής της Ουκρανικής αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων, που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου στο Ηράκλειο, προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμμετοχή της.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θρύλο του παγκόσμιου κλασσικού αθλητισμού, Σεργκέι Μπούμπκα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποδέχεται το αίτημά του για οικονομική στήριξη και τονίζει ότι είναι «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Στεκόμαστε στο πλευρό σας και εκφράζουμε έμπρακτα την πλήρη συμπαράστασή μας στο σκληρά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

«Αγαπητέ πρόεδρε, Sergey Bubka, Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λάβαμε γνώση του αιτήματός σας για οικονομική στήριξη της Ουκρανικής αποστολής η οποία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων - Νεανίδων, που θα διεξαχθεί από 2-10 Μαΐου 2022 στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα σας, η Χώρα μας και ιδιαίτερα το Υφυπουργείο Αθλητισμού, θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής της Ουκρανικής αποστολής. Η οικονομική στήριξη της αποστολής σας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Στεκόμαστε στο πλευρό σας και εκφράζουμε έμπρακτα την πλήρη συμπαράστασή μας στο σκληρά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Η Ελλάδα, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Αρχών, η κοιτίδα του αθλητικού ιδεώδες, παραμένει αταλάντευτα σθεναρός θεματοφύλακας και υποστηρικτής των αρχών του Ολυμπισμού.

Και στον πυρήνα της Ολυμπιακής ιδέας βρίσκεται, βεβαίως, η ειρηνική συνύπαρξη και η συνεργασία μεταξύ των λαών! Ο Ολυμπισμός είναι αυτός που καταδεικνύει ότι η ειρήνη, η αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσθαι και η ευγενής άμιλλα είναι απαραίτητα συστατικά για τις κοινωνίες που θέλουμε να έχουμε. Τέλος, σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στην Ουκρανική αποστολή, προκειμένου να παρέχουμε την στήριξή μας σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Παραμένουμε στην διάθεσή σας. Με εκτίμηση»

Δείτε την επιστολή:

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού καλύπτει όλα τα έξοδα των Ουκρανών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Ηράκλειο
TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ