ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Όταν ο Πύρρος έκατσε κάτω από τη μπάρα

Όταν ο Πύρρος έκατσε κάτω από τη μπάρα

Συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την μεγαλειώδη εμφάνιση του Πύρρου Δήμα στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, όταν και κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό του μετάλλιο. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από εκείνη την ιστορική βραδιά.

Το λιοντάρι της Χειμάρρας, αυτός ο τεράστιος αθλητής που νόμιζες ότι είχε την δύναμη να σηκώσει όλη την Ελλάδα στα χέρια του. Ένα παλικάρι από τα λίγα, ο άνθρωπος που στα χρυσά χρόνια της ελληνικής άρσης βαρών ήταν ανίκητος και δεν υπήρχε κανένας να τον κοντράρει.

Και αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βαρκελώνης ήταν το πρώτο μεγάλο ξεπέταγμα και εκεί που τον έμαθαν όλοι, στην Ατλάντα ήταν η στιγμή της επιβεβαίωσης. Εκεί που πήγε ως το απόλυτο φαβορί και έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν ο καλύτερος. Τα κατάφερε και με το παραπάνω, μπαίνοντας για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας...

Στην κατηγορία των 83 κιλών, ο Δήμας κατάφερε να σηκώσει 180 κιλά στο αρασέ, ενώ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 213 κιλά στο επολέ ζετέ. Σαν σήμερα (26/7) πριν 24 χρόνια, έφερνε ένα ακόμη χρυσό στην πατρίδα μας και σκορπούσε υπερηφάνεια σε όλους τους Έλληνες που τον παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα να κάθεται κάτω από την μπάρα και να μην λυγίζει ποτέ!

Ο Πύρρος Δήμας είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και ο μοναδικός Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά κι ένα χάλκινο ολυμπιακά μετάλλια, ισοφαρίζοντας τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε χρυσά μετάλλια στο Σίδνεϊ το 2000.

Για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, ο νυν πρόεδρος της ΕΟΑΒ έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δείτε video από τον αγώνα...

... και φωτογραφίες από τον τεράστιο άθλο του:

Όταν ο Πύρρος έκατσε κάτω από τη μπάρα
Όταν ο Πύρρος έκατσε κάτω από τη μπάρα
Όταν ο Πύρρος έκατσε κάτω από τη μπάρα
Όταν ο Πύρρος έκατσε κάτω από τη μπάρα

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ