ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ στηρίζει τη συμμετοχή της τρανσέξουαλ αθλήτριας στην άρση βαρών

Η Λόρελ Χάμπαρντ σε στιγμιότυπο του τελικού των +90κ. άρσης βαρών γυναικών στα Commonwealth Games 2018 στη Γκολντ Κόουστ | Δευτέρα 9 Απριλίου 2018
Η Λόρελ Χάμπαρντ σε στιγμιότυπο του τελικού των +90κ. άρσης βαρών γυναικών στα Commonwealth Games 2018 στη Γκολντ Κόουστ | Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 © 2018 MARK SCHIEFELBEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Νεοζηλανδή αρσιβαρίστρια Λόρεν Χάμπαρντ θα γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, οι ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να επανεξεταστούν μετά το Τόκιο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υποστήριξε τη συμμετοχή της τρσανσέξουαλ αρσιβαρίστριας Λόρελ Χάμπαρντ για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η αθλήτρια από τη Νέα Ζηλανδία θα γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και όπως δήλωσε ο Τόμας Μπαχ οι ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να επανεξεταστούν μετά το Τόκιο.

"Οι κανόνες έχουν θεσπιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν και δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε λίγο πριν τη διοργάνωση", τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε: "Ταυτόχρονα, η ΔΟΕ βρίσκεται στη φάση διερεύνησης για να επανεξετάσει αυτούς τους κανόνες και, τέλος, να καταλήξει σε ορισμένες αποφάσεις".

Η ΔΟΕ είχε ανοίξει το δρόμο για τρανσέξουαλ αθλητές να αγωνιστούν στους Αγώνες ως γυναίκες, υπό την προϋπόθεση ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι κάτω από 10 νανογραμμομόρια ανά λίτρο για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τον πρώτο τους αγώνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ