ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Ο Μοραντί έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ του Καχιασβίλι

Iran's Sohrab Moradi competes during the men's 94kg weightlifting at the Asian Games in Jakarta, Indonesia, Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Tatan Syuflana)
Iran's Sohrab Moradi competes during the men's 94kg weightlifting at the Asian Games in Jakarta, Indonesia, Saturday, Aug. 25, 2018. (AP Photo/Tatan Syuflana) AP PHOTO/TATAN SYUFLANA

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ της άρσης βαρών που είχε πετύχει ο Κάχι Καχιασβίλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999, σηκώνοντας 188 κιλά στο αρασέ, πέρασε πλέον στην ιστορία.

Ο 29χρονος Ιρανός Σοράμπ Μοραντί, χρυσός Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στην κατηγορία των 94κ., σήκωσε 189 κιλά στους Ασιατικούς Αγώνες που διεξάγονται στην Τζακάρτα και πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ξεπερνώντας αυτό του Έλληνα Ολυμπιονίκη, Κάχι Καχιασβίλι.

Στην πρώτη του προσπάθεια σήκωσε 182 κιλά, αμέσως μετά έβαλε τα 189 κιλά, που στην δεύτερη προσπάθεια απέτυχε να τα σηκώσει και τα σήκωσε στην τρίτη. Ο Μοραντί ήταν αυτός που πέρυσι είχε σπάσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ του Καχιασβίλι, όταν στους Αγώνες στο Ασγκαμπάτ, σήκωσε 413 κιλά στο σύνολο και ξεπέρασε τα 412,5 κιλά που είχε σηκώσει ο Καχιασβίλι το 1999.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αναχάιμ στις ΗΠΑ, ο Μοραντί σήκωσε 233 κιλά στο ζετέ και 417 κιλά στο σύνολο, που επίσης ήταν παγκόσμια ρεκόρ και πλέον είναι ο κάτοχος και των τριών παγκοσμίων ρεκόρ στην κατηγορία του.

AP Photo/Tatan Syuflana

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ