ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πύρρος Δήμας: "Γι' αυτό έφυγα από την Ελλάδα"

Πύρρος Δήμας: "Γι' αυτό έφυγα από την Ελλάδα"
EUROKINISSI

Ο Πύρρος Δήμας υποστήριξε ότι θα παραμείνει στις ΗΠΑ μέχρι το 2028, αφού θεωρεί ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να εργαστεί στην Ελλάδα.

Ο Πύρος Δήμας παραχώρησε συνέντευξη στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Arena FM", στην οποία αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στις ΗΠΑ μέχρι το 2028.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη Βαρκελώνη

"Δεν ξεχνιέται αυτή η στιγμή. Η Βαρκελώνη είναι ο πρώτος σταθμός μου, είναι το ξεκίνημα για μένα, για όλη την άρση βαρών και για τον αθλητισμό. Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνη, ένας δημοσιογράφος με ρώτησε για τις προσδοκίες που είχα και του είπα ήρθα για να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Όλοι κοιταζόντουσαν. Ήξερα τον εαυτό μου και πίστευα πως μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Ήξερα και τους αντιπάλους, γιατί τρεις μήνες νωρίτερα τους είχα αντιμετωπίσει σε άλλους αγώνες, άρα ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να τους κερδίσω".

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

"Ένα παιδί 20 χρόνων, που έφυγε από τη Βόρεια Ήπειρο για μια άλλη χώρα, την πατρίδα του, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ερχόμενος στην Ελλάδα και κυρίως την γραφειοκρατία της ελληνοποίησης. Ο Γιάννης Σγουρός και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης με στηρίξανε πάρα πολύ και καταφέραμε να πάμε τότε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα ξεχάσω εκείνο το πρωινό στο αεροδρόμιο, γιατί είχα το εισιτήριο, αλλά δεν είχα το διαβατήριο πριν από την αναχώρηση. Τελευταία στιγμή ήρθε, ευτυχώς, το διαβατήριο και η χαρά που πήρα όταν το είχα στα χέρια μου, δεν περιγράφεται".

Για την επιστροφή του από τη Βαρκελώνη

"Το '92 ζήσαμε ωραίες στιγμές. Θυμάμαι τη στιγμή που ήταν να βγει η Βούλα Πατουλίδου πρώτη έξω από το αεροπλάνο και είδε τι γινόταν από το παράθυρο και τραβήχτηκε πίσω. Είπε ότι θέλει να φτιάξει λίγο τα μαλλιά της και τελικά έσπρωξε εμένα να βγω πρώτος και μόλις αντικρίζω τον κόσμο, δεν κατάλαβα τι είχε γίνει. Αισθάνομαι πολύ ευλογημένος. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές, αγάπη από τον κόσμο που με στήριξε και δεν έχω κανένα παράπονο".

Για το παρόν, ως σύμβουλος στην Αμερική

"Είμαι σύμβουλος στην άρση βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών, βλέπω τους καλύτερους αθλητές στην άρση βαρών, τους έχω σε ένα καμπ και μαζί με τους προπονητές τους φυσικά, κάνουμε σεμινάρια μαζί τους, βγάζουμε προγράμματα προπόνησης, βελτίωση τεχνικής και συνεχίζουμε σιγά σιγά μέσα από συνεχής επικοινωνία και αναπτύσσουμε το άθλημα".

"Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028. Προσπάθησα να το κάνω με την ομοσπονδία αφιλοκερδώς, χωρίς να πληρώνομαι, αλλά με το που βγήκε ένα κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα κόψανε το 55% της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όχι σε μένα, αλλά στη νέα γενιά των αθλητών. Αυτοί έκαναν κακό στα νέα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες. Στη μόνη Ομοσπονδία που κόψανε 55% ήταν αυτή της άρσης βαρών. Με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα. Ήταν σαν να μου έλεγαν 'μάζεψέ τα και φύγε'. Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα και οι λόγοι είναι πολιτικοί".

"Δεν μπορούσα να κάνω κάτι και για να μην δημιουργώ πρόβλημα στο άθλημά μου και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην άρση βαρών, τα μάζεψα και έφυγα στην Αμερική. Γι' αυτόν τον λόγο έφυγα, αλλά δεν ξεχνώ όσα πέρασα. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028 και θα έρθει σε λίγο καιρό και η οικογένειά μου, μόλις τελειώσει το σχολείο η κόρη μου. Η άρση βαρών και η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ