ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Γιατί ο Δήμας υποβάθμισε τον Λεωνίδη

Γιατί ο Δήμας υποβάθμισε τον Λεωνίδη

Τo "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" αποκαλύπτει τους λόγους πίσω απ' την απόφαση του Πύρρου Δήμα να απομακρύνει απ' τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της άρσης βαρών τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του, Βαλέριο Λεωνίδη.

Σαρωτικές αλλαγές αποφάσισε στην ομοσπονδία άρσεως βαρών ο πρόεδρος Πύρρος Δήμας φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι και τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του, Βαλέριο Λεωνίδη που κατείχε τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. Πρόκειται για αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. της ΕΟΑΒ προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις ειδικά για την αντικατάσταση του Λεωνίδη με τον επι σειρά ετών προπονητή του Πανελληνίου Χρήστο Κωνσταντινίδη.

του Κώστα Ασημακόπουλου

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το 1997 στην εκπομπή "Ζούγκλα" είχε καταγγείλει ότι ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες στους αρσιβαρίστες. Αργότερα ανακάλεσε και από τότε δεν επανήλθε πότε δημόσια για το θέμα. Συνεργάτης του Κωνσταντινίδη ανέλαβε ο Οδυσσέας Δήμας μετατρέποντας – όπως υποστηρίζουν οι επικριτές του – την ΕΟΑΒ σε οικογενειακή υπόθεση.

Ποιοι όμως ήταν οι λόγοι που ο Δήμας αποφάσισε να φέρει τα "πάνω κάτω" και γιατί ακολούθησε το πρωτόκολλο αποφεύγοντας να δώσει εξηγήσεις στους εμπλεκόμενους σε προσωπικό επίπεδο; Σύμφωνα με πληροφορίες του " ΕΘΝΟΣΠΟΡ" υπάρχουν σοβαροί λόγοι και πολύ παρασκήνιο που ανάγκασαν τον Δήμα να πάρει αυτές τις αποφάσεις.

Κατ΄αρχήν ο ίδιος από τις αρχές του χρόνου λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος επέστρεψε πάλι στην Ελλάδα και ζει μόνιμα στην Αθήνα δίνοντας απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως δεν πληροί βασικό άρθρο του καταστατικού της ΕΟΑΒ που προβλέπει πως ο πρόεδρος του Δ.Σ. πρέπει να κατοικεί μόνιμα στην πόλη που έχει την έδρα της.

Οι αλλαγές που αποφάσισε στη στελέχωση των ομοσπονδιακών προπονητών και στο καθεστώς λειτουργίας στον Άγιο Κοσμά έχουν να κάνουν με το ομιχλώδες τοπίο που κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια. Ήταν κοινό μυστικό πως στον Άγιο Κοσμά προπονούνταν αθλητές χωρίς άδεια της ΕΟΑΒ, μεταξύ αυτών και γνωστοί Αλβανοί οι οποίοι μάλιστα εμπλέκονται σε υπόθεση ντόπινγκ. Αναγνωρίζοντας την προσφορά αλλά και τη δημοφιλία του Λεωνίδη τον πέρασε στην ανάπτυξη ενώ προσπαθεί να απομακρύνει την ΕΟΑΒ από νέες περιπέτειες που θα την έφερναν πάλι στο μάτι του κυκλώνα σε μία περίοδο που προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ UNFAIR ΤΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

Φυσικά, στην όλη υπόθεση υπάρχουν και άλλα δύο δεδομένα τα οποία θα πρέπει και να εξετάσουμε. Το πρώτο είναι ότι η συμφωνία ανάμεσα στον Βαλέριο Λεωνίδη και την Ομοσπονδία είχε ολοκληρωθεί και φυσικά ήταν εν αναμονή των εξελίξεων χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση.

Βέβαια, εκείνο που "χτυπάει" πιο άσχημα είναι το γεγονός ότι η ειδοποίηση στον τέως Ομοσπονδιακό προπονητή της άρσης βαρών έγινε μέσω e-mail. Φυσικά, όταν πρόκειται για δύο ανθρώπους οι οποίοι επί σειρά ετών αγωνίζονταν και προπονούνταν μαζί ο συγκεκριμένος τρόπος ειδοποίησης μοιάζει τουλάχιστον με unfair.

Πάντως, η Ομοσπονδία αναμένεται άμεσα να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία και θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της και παράλληλα θα τοποθετηθεί για τις εξελίξεις.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ