ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι ιστορίες ζωντανεύουν

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι ιστορίες ζωντανεύουν

Ένα πρωτότυπο εκδοτικό έργο, 40 συναρπαστικές αφηγήσεις, δύο τόμοι, 450 σελίδες. Το "Παγκόσμιο Κύπελλο" έρχεται όπως δεν το έχετε... ξαναδιαβάσει.

Η ιστορία ξεκινάει σε ένα πλοίο. Οι Ρουμάνοι επιβιβάστηκαν στη Γένοβα. Οι Γάλλοι στη Μασσαλία και μαζί τους ο Ζιλ Ριμέ, που είχε στη βαλίτσα του ένα χρυσό κύπελλο. Στη Βαρκελώνη ανέβηκαν και οι Βέλγοι.

Το υπερωκεάνιο Conte Verde έφτασε έπειτα από τρεις εβδομάδας στο Μοντεβιδέο και στις 12 Ιουλίου του 1930, με τη συμμετοχή 13 ομάδων, ξεκίνησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο – κανείς από όσους βρέθηκαν τότε στην Ουρουγουάη δεν περίμενε ότι 92 χρόνια αργότερα θα λέγαμε ιστορίες για εκείνους τους αγώνες. Για τον Λουσιέν Λοράν, που πέτυχε το πρώτο γκολ, για τον μονόχειρα επιθετικό Έκτορ Κάστρο, για τον φοβισμένο διαιτητή Τζον Λανζενί.

Πρόσωπα και ιστορίες από τα Παγκόσμια Κύπελλα με υπογραφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με συνεντεύξεις και μαρτυρίες από πρωταγωνιστές, σπάνιες φωτογραφίες και διηγήματα, απόψεις και παραλειπόμενα. Από τους ξεχασμένους πρωταγωνιστές των προπολεμικών χρόνων μέχρι τις μέρες μας.

Είναι ο Πελέ ο καλύτερος όλων; Πώς μεταφράζονται τα κατορθώματά του στη σημερινή εποχή; Πώς συνδέεται η αρχιτεκτονική του Άμστερνταμ με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο; Γιατί θυμόμαστε με νοσταλγία τον Σόκρατες; Υπάρχει σωστός τρόπος να μιλήσει κανείς για τον Μαραντόνα;

Πώς έζησε η Ελλάδα το αμερικανικό όνειρο το ’94 και τι συνέβη στη Βραζιλία; Πόσες πάσες άλλαξαν οι Ισπανοί για να κατακτήσουν τον κόσμο; Και τι έχει στο κεφάλι του ο Ζινεντίν Ζιντάν;

Η ιστορία ξεκινάει σε ένα πλοίο και καταλήγει σε μια έρημο. Λίγες μέρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ του Κατάρ, όλες οι ιστορίες ζωντανεύουν.

Το "Παγκόσμιο Κύπελλο" έρχεται όπως δεν το έχετε... ξαναδιαβάσει. Αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με την "Καθημερινή", ο πρώτος τόμος.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ