EURO 2020

VIDEO: Η συγκινητική ομιλία του Βιάλι στους παίκτες της Ιταλίας πριν τον τελικό του Euro 2020

Ο Τζανλούκα Βιάλι βγάζει λόγο στους παίκτες της εθνικής Ιταλίας ενόψει του τελικού του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία
Ο Τζανλούκα Βιάλι βγάζει λόγο στους παίκτες της εθνικής Ιταλίας ενόψει του τελικού του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία PRINT SCREEN YOUTUBE

Ο Τζανλούκα Βιάλι έκλεψε την παράσταση δύο ημέρες πριν από τον τελικό του Euro 2020 όταν μπροστά σε όλη την ομάδα της εθνικής Ιταλίας πήρε το λόγο και παρέθεσε κάποια ιστορικά λόγια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Θεόδωρου Ρούζβελτ.

Ένα από τα πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο στην εντυπωσιακή παρουσία της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2020 ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι και παλιά μεγάλη δόξα των ιταλικών και ευρωπαϊκών γηπέδων, Τζανλούκα Βιάλι.

Η επίδρασή του μάλιστα στους παίκτες της σκουάντρα ατζούρα μπορεί να γίνει κατανόητη μέσα από το ντοκιμαντέρ της RAI με τίτλο "Sogno Azzurro - La strada per Wembley", μέσα από το οποίο υπάρχει ένα σκηνικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, δύο ημέρες πριν από τον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία, με τον άλλοτε στράικερ των Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Τσέλσι να παίρνει το λόγο, ανήμερα των 57ων γενεθλίων του, και να απευθύνεται στους Ιταλούς διεθνείς παραθέτοντας λόγια του 26ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Θεόδωρου Ρούζβελτ, το μακρινό 1910.

"Δεν μετράει ούτε αυτός που ασκεί κριτική, ούτε αυτός που υποδεικνύει πότε οι άλλοι σκοντάφτουν ή σχολιάζει πώς μια συγκεκριμένη πράξη θα έπρεπε να είχε γίνει καλύτερα.

Μετράει ο άνθρωπος του οποίου το πρόσωπο είναι γεμάτο από σκόνη, ιδρώτα και αίμα. Ο άνθρωπος που αγωνίζεται με θάρρος, ο οποίος κάνει επανειλημμένα λάθη, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει πράξη που να αξίζει να συνδέεται με το όνομα που να μην περιέχει λάθη και παραλείψεις.

Ο άνθρωπος που αφιερώνει όλο του τον εαυτό του στην επίτευξη ενός στόχου, που ξέρει πώς να ενθουσιαστεί και να δεσμευτεί μέχρι τέλους και που καταπιάνεται με κάτι για ένα σωστό λόγο.

Ο άνθρωπος που, όταν τα πράγματα πάνε καλά, γνωρίζει επιτέλους τον θρίαμβο των μεγάλων κατακτήσεων και που, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, πέφτει γνωρίζοντας ότι τόλμησε.

Αυτός ο άνθρωπος δεν θα έχει ποτέ θέση δίπλα σε εκείνες τις μέτριες ψυχές που δεν γνωρίζουν ούτε νίκη ούτε ήττα", ήταν τα λόγια που ανέφερε - διαβάζοντας κάποια ομιλία του Ρούζβελτ μέσα από βιβλίο- ο Βιάλι, τα οποία έμειναν στη ψυχή των παικτών του Μαντσίνι, δύο 24ωρα πριν ανεβάσουν τη χώρα τους στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Έβερεστ.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ