STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Νίκη εξ αέρος για τον δικέφαλο

Ο Ίνγκασον πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Παναθηναϊκού
Ο Ίνγκασον πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ με κεφαλιές των Σβιντέρσκι, Ίνγκασον επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού που έπαιξε χωρίς τους Κουρμπέλη, Διούδη στην Τούμπα λόγω τραυματισμών. (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 2-1 εκμεταλλευόμενος τα γκολ των Σβιντέρσκι και Ίνγασον με το κεφάλι. Το "τριφύλλι" αναγκάστηκε να παίξει στο ντέρμπι χωρίς τον Κουρμπέλη ενώ είδε δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το ματς τον Διούδη να μένει εκτός μάχης λόγω ενοχλήσεων στην πλάτη.

Απουσίες που σίγουρα επηρέασαν τον Παναθηναϊκό και δη τον Ξενόπουλο ο οποίος μπήκε "κρύος" στο ματς και ήταν λογικό στο πρώτο δεκάλεπτο-τέταρτο να ψάχνει τα πατήματα του.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Βιεϊρίνια ως δεξί μπακ και τον Μουργκ στο παιχνίδι αντί του Σβαμπ ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πλην των δύο γκολ που πέτυχαν είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες με τον Σβιντέρσκι και δοκάρι για με τον Αουγκούστο.

Ακόμα και έτσι όμως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας αν στο τέλος ο Χατζηγιοβάνης δεν αστοχούσε από πλεονεκτική θέση.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΟΚ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς το προβάδισμα στην αναμέτρηση μετά από ωραία ενέργεια του Γιαννούλη ο οποίος βγήκε από τα αριστερά σε μπαλιά του Μουργκ, κράτησε τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ταλαιπώρησε τον Σάντσες και έκανε τη σέντρα. Ο Ξενόπουλος έδειξε να χάνει τη φάση και ο Σβιντέρσκι στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός στράικερ μάλιστα πανηγύρισε με μια φανέλα του Ουαγκέ το γκολ που πέτυχε.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και ήρθε σε ένα γρήγορο τρανζίσιον με μια βαθιά μπαλιά πάσα προς τον Μακέντα που έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Αϊτόρ ο οποίος μπήκε από τα δεξιά και με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Εν συνεχεία το ματς ήταν μια μονομαχία των Σβιντέρσκι - Ξενόπουλου με τον νεαρό γκολκίπερ μετά το πρώτο τέταρτο να δείχνει μεγαλύτερη σιγουριά στις επεμβάσεις του και να κρατάει με δύο σωτήριες επεμβάσεις το 1-1 στο παιχνίδι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΠΙΕΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με πολλά λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο, ανέβασαν τις γραμμές τους, προσπάθησαν να βάλουν πίεση στην εστία του Ξενόπουλου και κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ μετά από συνεχόμενα κόρνερ.

Ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Σβιντέρσκι πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά πάσα προς τον Ίνγκασον ο οποίος ήρθε στο δεύτερο δοκάρι και με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και μάλιστα είχε και δοκάρι με τον Αουγκούστο και το 2-1 παρέμεινε.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα με τον Μπόλονι να ρίχνει στο ματς τους Ιωαννίδη, Καρλίτος και εν συνεχεία τους Εμμανουηλίδη, Μπουζούκη και έφτασε να παίζει με δεξί μπακ τον Χατζηγιοβάνη.

Απείλησε μάλιστα δύο φορές στα τελευταία λεπτά αρχικά με τον Σάντσες και εν συνεχεία με τον Χατζηγιοβάνη σε μια κλασική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει και να πάρει το "Χ" στην Τούμπα αλλά το σουτ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή ήταν άστοχο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ