STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Άρης 1-3: Οι αποτελεσματικοί κίτρινοι τιμώρησαν τα λάθη των Περιστεριωτών

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Ατρόμητο
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Ατρόμητο INTIME

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με παιδαριώδη λάθη του Ατρομήτου έφτασε δίκαια στο 3-1 και στην πρώτη εκτός έδρας επιτυχία του στη φετινή Super League Interwetten.

Μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης με το οποίο πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα, ήρθε η ώρα και για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Άρη στη φετινή Super League Interwetten, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να περνάει νικηφόρα από το Περιστέρι το βράδυ της Δευτέρας επικρατώντας με το εντυπωσιακό 3-1 του Ατρομήτου, στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες είχαν πάνω-κάτω τον ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών, ωστόσο ο Άρης είχε να επιδείξει ουσία στο παιχνίδι του και σε συνδυασμό με την εξαιρετική βραδιά του Κουέστα (σταμάτησε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τον Κουλούρη) και τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων πήρε μία σημαντική νίκη από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη.

Το ματς

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι απέκτησε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο η ομάδα που χαμογέλασε ήταν ο Άρης αφού στην πρώτη της τελική βρήκε γκολ στο 10ο λεπτό. Ο Σούντγκρεν προωθήθηκε και είδε τον Γκάμα να τον τροφοδοτεί, για να βγει από τα δεξιά και να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου περίμενε ο Μαντσίνι για να εκτελέσει με δεξί σουτ τον Πίριτς (0-1).

Το γκολ αυτό ταρακούνησε τον Ατρόμητο, ο οποίος πήρε πάντως τα ηνία μετά το 15ο λεπτό, έχασε κλασική ευκαιρία με τον Κουλούρη στο 16' και τελικά βρήκε το γκολ που δικαιούταν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σάλομον έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και έβγαλε κάθετη για τον Κουλούρη, με το σουτ του να αποκρούεται με τα πόδια από τον Κουέστα αλλά τον Σπιριντόνοβιτς να ακολουθεί ως τρέιλερ τη φάση και να κάνει το 1-1 στο 45+3', με σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία.

Με το 1-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (8-4 οι τελικές υπέρ του Ατρομήτου, 4-2 εντός εστίας σε αυτό το διάστημα) και αυτό έμεινε στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου να υποπέφτουν σε παιδικά και φθηνά λάθη και εκείνους του Άκη Μάντζιου να μην αρνούνται τα ανέλπιστα δώρα.

Το πρώτο ήρθε στο 60' όταν ο Άρης κέρδισε πέναλτι σε "αχρείαστο" χέρι του Κουλούρη μέσα στη μεγάλη περιοχή (ήταν στο τείχος σε εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα και η μπάλα βρήκε το χέρι του που ήταν σε αφύσικη θέση), με τον Γκάμα να νικάει τον Πίριτς από την άσπρη βούλα για να δώσει για δεύτερη φορά προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά για την ισοφάριση όμως ο Κουέστα ήταν σε εξαιρετική βραδιά και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και τρίτο γκολ για τους κίτρινους στο 65' μέσα από απίστευτο λάθος των γηπεδούχων.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε παράλληλη πάσα βρίσκοντας τον Ματέο Γκαρσία, με τον παίκτη του Άρη να ξεχύνεται προς τη μεγάλη περιοχή των Περιστεριωτών χωρίς να βρει αντίσταση και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας με αριστερό σουτ (1-3).

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα γκολ που θα τους ξαναέβαζε το παιχνίδι, όμως η τελευταία τους ευκαιρία χάθηκε στο 75', με τον Δεληζήση να εμφανίζεται ως από μηχανής Θεός και να σώζει δις την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση αποκρούντας ισάριθμες φορές τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Το τελευταίο 20λεπτο περιελάμβανε μία εξαιρετική διαχείριση του αγώνα από πλευράς των κιτρίνων, με τον Ατρόμητο να μένει σταδιακά από δυνάμεις και τον Άρη να εξαργυρώνει την σούπερ αποτελεσματικότητά του με την πρώτη του εκτός έδρας επιτυχία στη φετινή Super League Interwetten που τον έφερε κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ