STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΑΕΚ 1-2: Αστεράτη στην Τρίπολη

Οι Μάνταλος και Λιβάγια πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Αστέρα
Οι Μάνταλος και Λιβάγια πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ άφησε πίσω τη βαριά ήττα από τη Ζόρια, παρουσιάστηκε βελτιωμένη κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη και πήρε τη νίκη με 2-1 για την 10η αγωνιστική της Super League Interwetten. (VIDEOS)

Την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-1 του Αστέρα στην Τρίπολη για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η Ένωση ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρότι ισοφαρίστηκε στη μοναδική καλή στιγμή του Αστέρα στο πρώτο μέρος, κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε το σκορ στο 13' για τον Δικέφαλο, ο Χερόνιμο Μπαράλες ισοφάρισε σε 1-1 με όμορφη κεφαλιά στο 44ο λεπτό, αλλά ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με εξαιρετικό σουτ στο 58' έκρινε τον αγώνα. Η Ένωση βρίσκεται πλέον στην 3η θέση, έχοντας για συγκάτοικο τον Άρη, στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΞΑΝΑ

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στην αναμέτρηση έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ντάνι Σουάρεθ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ιρανού επιθετικού. Γενικότερα, η Ένωση παρουσίασε μία πολύ καλή εικόνα μεσοεπιθετικά, την ίδια στιγμή που ο Αστέρας αδυνατούσε να "χτυπήσει" έστω και μέσω αντεπιθέσεων.

Οι Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Λιβάγια και Ανσαριφάρντ δημιούργησαν μία εξαιρετική τετράδα μπροστά, με συνεργασίες, αλλά χρειάστηκαν τη... βοήθεια του Γεβγέν Σάκχοφ για να έρθει το γκολ. Ο Ουκρανός μέσος, στο 13ο λεπτό, έκανε μία ωραία σέντρα απ' τα δεξιά, ο Τάνκοβιτς βρήκε ελάχιστα με το κεφάλι την μπάλα και την έστρωσε στον Λιβάγια, ο οποίος νίκησε τον Νίκο Παπαδόπουλο με σουτ στην κίνηση.

Ο Κροάτης επιθετικός αποδεικνύεται σε... δήμιος του Αστέρα, αφού αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του κόντρα στους Αρκάδες, σε έξι αγώνες πρωταθλήματος. Η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο με το 0-1 και έψαξε και δεύτερο γκολ, αλλά τα μακρινά σουτ των Λιβάγια (21') και Τάνκοβιτς (24') δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι το λάθος γύρισμα του συμπαίκτη του, Καστάνιο, μετά από καλή συνεργασία των μεσοεπιθετικών της ΑΕΚ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Όλα έδειχναν πως η Ένωση θα πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Ωστόσο, γι' ακόμα μία φορά ο Μπαράλες έκανε του... κεφαλιού του. Στο 44ο λεπτό, ο Άλβαρες έκανε μία εξαιρετική σέντρα απ' τα αριστερά και ο Αργεντινός επιθετικός πήδηξε ψηλότερα από τον Τσιγκρίνσκι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, με καρφωτή κεφαλιά. Όπως και στην περίπτωση του Λιβάγια, αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του 33χρονου στράικερ απέναντι στους "κιτρινόμαυρους".

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ 1-2

Ο Αστέρας, με ανεβασμένη την ψυχολογία λόγω της ισοφάρισης, μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και θέλησε να ισορροπήσει τον αγώνα. Από την άλλη πλευρά, η Ένωση θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ στο 48' όταν η σέντρα-σουτ του Λιβάγια κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να πιέσουν τους "κιτρινόμαυρους", αλλά ήταν εμφανώς πως αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μετά το 55ο λεπτό, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν το δεύτερο γκολ και τελικά είδαν την πίεσή τους να αποδίδει καρπούς. Ο Λιβάγια άλλαξε εξαιρετικά το παιχνίδι στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Σάκχοφ, που έστρωσε στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με υπέροχο σουτ διαμόρφωσε το 2-1.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

To 2-1 έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, διατηρώντας τον έλεγχο, ενώ οι αρκετές διακοπές εξαιτίας τραυματισμών δεν ευνόησαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Η Ένωση είχε δύο καλές στιγμές με τον Τάνκοβιτς σε διάστημα έξι λεπτών (71'-77'), καθώς κι ένα -σωστά- ακυρωθέν γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 78ο λεπτό για οφσάιντ. Στο μεσοδιάστημα ο Άλβαρες είχε ένα εξαιρετικό σουτ που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσιντώτα.

Ο Καρέρα, βλέποντας πως ο Αστέρας ανεβάζει την πίεσή του, προχώρησε σε διπλή αλλαγή διάταξης. Αρχικά, πέρασε στο γήπεδο τον Αντρέ Σιμόες και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, ενώ στη συνέχεια πέρασε και τον Νασίμ Χνιντ, παίζοντας με τρεις στόπερ και 3-5-2 στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Μ' αυτό τον τρόπο, ο Ιταλός έκλεισε τους χώρους και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Αστέρα να πάρει κάτι από το ματς.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ