ΑΡΗΣ

Άρης-Γιαγκελόνια 2-2

Άρης-Γιαγκελόνια 2-2
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο Άρης πήρε δύσκολα το 2-2 απέναντι στη Γιαγκελόνια στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa League, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής (06/08, 14:30)

Οι "κίτρινοι" κινδύνευσαν, αφού παρά το γρήγορο γκολ του Τσέζαρεκ (19'), οι Πολωνοί πήραν το προβάδισμα με δύο τυχερά γκολ από τον Μπούρκχαρντ (26' και 66') κι αφού η μπάλα κόντραρε σε Γκιάρο και Ναφτί αντίστοιχα.

Τελικά, ένα αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής υπέρ του Άρη στο 71ο λεπτό και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσέζαρεκ, χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ιδανικό ξεκίνημα


Τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν προσέφεραν κάποια ιδιαίτερη φάση στον κόσμο που βρέθηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αφού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και δεν ρίσκαραν στο παιχνίδι τους.

Η πρώτη καλή ενέργεια έγινε από πλευράς Άρη, με τον Ναφτί να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ στο 11ο λεπτό, τον Σαντομιέρσκι να μην μπορεί να απομακρύνει σταθερά, αλλά ο επερχόμενος Κόκε δεν κατάφερε να παραβιάσει την πολωνική εστία.

Στο 13' ο Τσέζαρεκ έριξε μία προειδοποιητική βολή με ένα σουτ που επιχείρησε, με την μπάλα να περνάει άουτ, αλλά στο 19' ο Κροάτης άνοιξε το σκορ. Ο Κάλβο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μακουτσέβσκι δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά την μπάλα με το κεφάλι και ο Τσέζαρεκ που βρισκόταν πίσω του, με νέα κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαντομιέρσκι.

Αν έχεις τύχη, διάβαινε...

Η απάντηση από πλευράς Γιαγκελόνια δεν άργησε να έρθει. Στο 23' ο Μπούρκχαρντ εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Σηφάκης έδιωξε με γροθιές. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, και πάλι ο Μπούρκχαρντ επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Γκιάρο και άλλαξε εντελώς πορεία, ξεγελώντας τον Σηφάκη, με συνέπεια να καταλήξει στα δίχτυα των "κιτρίνων".

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο καλά σουτ από τον Μακουτσέβσκι και τον Κάλβο, τα οποία όμως εξουδετερώθηκαν από τον Σηφάκη και τον Σαντομιέρσκι αντίστοιχα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κόκε να απειλεί στο 47', αλλά την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαντομιέρσκι, ενώ στα 20 λεπτά που ακολούθησαν το θέαμα ήταν κακό, αφού κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου.

Δυστυχώς όμως, στο 66ο λεπτό ο Άρης δέχθηκε ένα ακόμα τυχερό γκολ, αφού και πάλι ο Μπούρκχαρντ εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να βρίσκει αυτή τη φορά στο κεφάλι του Ναφτί και να αφήνει "άγαλμα" τον Σηφάκη.

Πέναλτι-"δώρο"

Η Γιαγκελόνια δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμά της, αφού στο 71ο λεπτό ο ρουμάνος διαιτητής, Αλεξάντρου Ντεακόνου, χάρισε ένα πέναλτι στον Άρη, μετά από μία επαφή που είχαν ο Καστσέλαν με τον Τσέζαρεκ. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον πάγκο των Πολωνών, με συνέπεια ο τεχνικός της Γιαγκελόνια, Μίχαλ Πρόμπιερζ, να αποβληθεί.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε στο 75' ο Τσέζαρεκ, ο οποίος νίκησε τον Σαντομιέρσκι και έγραψε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Παρά τη διαφαινόμενη πρόκριση, ο Άρης συνέχισε να "παίζει με τη φωτιά", επιτρέποντας στον Γκροζίτσκι να απειλήσει δύο φορές τον Σηφάκη με δυνατά σουτ (80' και 82'), αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας είπε ισάριθμες φορές "όχι", κρατώντας την πρόκριση σε "κίτρινα" χέρια.

Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)

Κίτρινες κάρτες: Τόχα, Κουλουχέρης, Σηφάκης - Σιντκί, Κούπιτς

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο (84' Κουλουχέρης), Μίτσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί (78' Πρίττας), Τόχα, Κάλβο (69' Τσεζνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ

Γιαγκελόνια (Πρόμπιερζ):
Σαντομιέρσκι, Νοραμπουένα, Έρμες, Σκέρλα, Κούπιτς, Γκρζιμπ, Μπούρκχαρντ (83' Λάτο), Γκροζίτσκι, Μακουτσέβσκι (50' Φρανκόβσκι), Σιντκί (46' Καστσελαν), Κιγιάνσκας

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ