STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων - ΑΕΚ 3-4: Νίκη με τεσσάρα και VAR

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Απόλλωνα
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Απόλλωνα EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν πλήρωσε τα αμυντικά κενά, στην επίθεση πετούσε... φωτιές, ενώ το VAR ακύρωσε το πέναλτι του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις για οφσάιντ, με συνέπεια να επικρατήσει 4-3 για τη 12η αγωνιστική της Super League Interwetten. (VIDEOS)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 4-3 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη για τη 12η αγωνιστική της Super Legue Interwetten.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος σημείωσε τα δύο απ' τα τέσσερα γκολ της ομάδας του, ενώ από κοντά ήταν κι ο Μάριος Μιτάι που άρπαξε την ευκαιρία και έδωσε ισάριθμες ασίστ στον Ιρανό φορ.

Στα αξιοσημείωτα, το εκπληκτικό δεύτερο γκολ της ΑΕΚ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία, αλλά κι οι κακές αμυντικές αντιδράσεις των "κιτρινόμαυρων" σε ακόμα ένα ματς.

Μάλιστα, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο, αλλά μετά από εξέταση στο VAR, δόθηκε οφσάιντ στον Μουνιέ στην αρχή της φάσης.

SHOW ΚΑΡΙΜ, ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ ΜΙΤΑΪ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα θέλησε να επιβραβεύσει τον Μάριο Μιτάι για την καλή εικόνα που είχε στην αναμέτρηση με τη Λέστερ για το Europa League, διατηρώντας τον στην αρχική ενδεκάδα κι αφήνοντας στον πάγκο τον Εμάνουελ Ινσούα. Ο 17χρονος αριστερός μπακ όχι μόνο τον δικαίωσε για την επιλογή του, αλλά προσέφερε δύο ασίστ στον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Απόλλωνα. Πρώτα στο 6ο λεπτό όταν δέχθηκε την πάσα του Μάρκο Λιβάγια και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ιρανό να κάνει την προβολή για το 0-1.

Και στη συνέχεια στο 25ο λεπτό, με τον Ανσαριφάρντ να κεραυνοβολεί τον Βέλχουρστ με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο 30χρονος επιθετικός έδειξε σε ακόμα μία αναμέτρηση πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν αφήνει ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που του δίδονται.

Στο μεσοδιάστημα, ο ιδιαίτερα δραστήριος Λιβάι Γκαρσία είχε δώσει εκ νέου προβάδισμα με 2-1 στην ΑΕΚ, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 19', "απαντώντας" στην ισοφάριση του Μαρκ Φερνάντεθ στο 8ο λεπτό.

O εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ήταν εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου μέρους για την Ένωση, έχοντας άλλη μία καλή στιγμή πριν από την επίτευξη του δεύτερου γκολ. Γενικότερα, μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ έδειξε εξαιρετική παρουσία, αλλά δεν έλειψαν σε ακόμα μία αναμέτρηση τα αμυντικά προβλήματα που φάνηκαν και στο γκολ της ισοφάρισης του Απόλλωνα.

ΑΛΛΑΓΗ ΓΚΑΡΣΙΑ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς πέρασε στη θέση του Γκαρσία, ο οποίος επέστρεψε ύστερα από δίμηνο στη δράση και δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να βγάλει δεύτερο σερί παιχνίδι ως βασικός (έπαιξε και με τη Λέστερ). Η Ένωση προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα, ενώ ο Απόλλων, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Κολ, δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τσιντώτα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Αντίθετα, η ΑΕΚ είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Ανσαριφάρντ στο 53' και Μάνταλο στο 65', αλλά δίχως να έρθει το τέταρτο γκολ. Αποτέλεσμα, ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλων να "πληγώσει" στους φιλοξενούμενους ξανά με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Τσαμπούρη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κολ. Η Ένωση σε ακόμα μία αναμέτρηση αντιμετώπισε πρόβλημα στον αέρα, το οποίο και... πλήρωσε με γκολ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΟΦΣΑΪΝΤ

Ο Απόλλων πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στην άμυνα και μία κακή αντίδραση του Κολ και έφτασε σε τέταρτο γκολ με τον Ολιβέιρα στο 88', ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά τον Παναθηναϊκό. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Ένωση θα πάρει... άνετα το "τρίποντο", στις καθυστερήσεις το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά.

Στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Μπαξεβανίδης μείωσε σε 4-3 με κεφαλιά, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Παουλίνιο έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή σε προσπάθεια του Τσιλούλη.

Ωστόσο, ύστερα από εξέταση του VAR, ο Γκορτσίλας πήρε πίσω την απόφασή του, καθώς είχε προηγηθεί οφσάιντ του Μουνιέ στην αρχή της φάσης.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ