ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία του Ζούμπερ, αυτοί είναι οι όροι του deal με παίκτη και Άιντραχτ

Ο Στίβεν Ζούμπερ με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ
Ο Στίβεν Ζούμπερ με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ © 2020 RONALD WITTEK/AP IMAGES

Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία στο οικονομικό με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την απόκτηση του Στίβεν Ζούμπερ και όλα δείχνουν πως μετράει αντίστροφα για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον 30χρονο διεθνή Ελβετό εξτρέμ.

Η ΑΕΚ όχι μόνο έβαλε στο στόχαστρό της τον Στίβεν Ζούμπερ για την άμεση ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της αλλά όλα δείχνουν πως μπήκε φουριόζα στις διαπραγματεύσεις της με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το σπουδαίο deal.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι της Ένωσης ήρθαν σε μία πρώτη συμφωνία σε προφορικό επίπεδο με τους διοικούντες την Άιντραχτ, με τις δύο πλευρές να έχουν μπει μάλιστα σε λεπτομέρειες αναφορικά με το κόστος της μετακίνησης του Ελβετού από την Bundesliga στην Super League Interwetten αλλά και στη διάρκεια του συμβολαίου του με την Ένωση.

Η ΑΕΚ τα έχει βρει με τον παίκτη καθώς του προσφέρει ετήσιες αποδοχές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που είναι τα ίδια ακριβώς χρήματα με τα οποία αμείβεται στην Άιντραχτ, ενώ όσον αφορά στη συμφωνία της με τους αετούς της Φρανκφούρτης, αυτή είναι για μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς που κυμαίνεται στα 2.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, σε περίπτωση ενεργοποίησης της οψιόν το ερχόμενο καλοκαίρι, ο παίκτης θα επεκτείνει αυτόματα τη συνεργασία του με την Ένωση μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ζούμπερ, όπως Λιβάγια και Σιμάνσκι

Ουσιαστικά, ακολουθείται το ίδιο μονοπάτι με τις πρόσφατες περιπτώσεις των Λιβάγια και Σιμάνσκι, με την ΑΕΚ να αποκτάει αρχικά ως δανεικό τον Κροάτη και στη συνέχεια να ενεργοποιείται η οψιόν και να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας αλλά και να αποκτάει δανεικό για έξι μήνες τον Πολωνό, πριν υπογράψει από την πλευρά του τετραετές συμβόλαιο.

Αν όλα μάλιστα πάνε κατ' ευχήν και δεν προκύψει κάποιο αναπάντεχο εμπόδιο λίγο πριν την οριστικοποίηση του deal, τότε ο παίκτης θα ταξιδέψει άμεσα στην Ελλάδα, ώστε να υπογράψει με τη νέα του ομάδα και να αρχίσει αγώνα δρόμου για να είναι πανέτοιμος ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζούμπερ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τη Γκρασχόπερς το 2008, το 2013 πήγε για ένα χρόνο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να ακολουθήσει η Χόφενχαϊμ.

Το 2019 έπαιξε δανεικός στη Στουτγκάρδη, ενώ πέρυσι πήρε μεταγραφή στην Άιντραχτ. Είναι 41 φορές διεθνής με την εθνική της χώρας του από το 2017 και μετράει οκτώ γκολ.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ