ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η πολιορκία για τους παίκτες της Ένωσης μόλις άρχισε

Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό με τον Σιμάνσκι
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό με τον Σιμάνσκι INTIME SPORTS

Οι παίκτες της ΑΕΚ ανεβάζουν συνεχώς τη χρηματιστηριακή αξία τους και είναι δεδομένο ότι κάποιοι εξ αυτών θα προσελκύσουν δυνατές προτάσεις το καλοκαίρι από ομάδες του εξωτερικού.

Θα είναι ένα καυτό καλοκαίρι για την ΑΕΚ το επόμενο, ίσως το πιο περίπλοκο των τελευταίων ετών, ειδικά εάν η ομάδα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, παρουσιάζοντας το ίδιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και βοηθώντας τους παίκτες της να ξεδιπλώνουν το ρεπερτόριό τους με τρόπο που τραβάει βλέμματα στο εξωτερικό.

Είναι δε πολύ σπάνιο το γεγονός, να προκαλείται τέτοια συμφόρηση γύρω από ποδοσφαιριστές μιας ομάδας, ενώ αυτοί δεν έχουν αγωνιστεί φέτος μαζί της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το ενδιαφέρον της Στουτγάρδης για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είναι υπαρκτό και έντονο. Από ανθρώπους της ΑΕΚ προέκυψε χθες η παραδοχή ότι για τον Σέρβο μέσο υπάρχουν ήδη δύο κρούσεις από συλλόγους του εξωτερικού, πιθανότατα και η δεύτερη να έχει γίνει από ομάδα της Μπουντσελίγκα. Εκεί τον ξέρουν καλά καθώς μετρά 195 επίσημα ματς με τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Χόφενχαϊμ.

Το γεγονός ότι η Ένωση έκλεισε τούτη τη χρονική στιγμή την πόρτα της, είναι λογικό και αναμενόμενο. Δεν αντικαθίστανται τέτοιας αξίας, ποιότητας και χρησιμότητας παίκτες στο φινάλε χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, εκτός αν εμφανιστεί κάποιος που να δίνει 10 εκατ. ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, η ΑΕΚ θα το συζητούσε μόνο με ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Γκατσίνοβιτς δεν είναι ο μοναδικός. Στην Ισπανία δίνουν και παίρνουν τα tweets και τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ η οποία παρακολουθεί τον Λιβάι Γκαρσία. Σύμφωνα με όσα γράφονται εκεί, ο εν λόγω σύλλογος αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την αγορά του.

Ασφαλώς, συζήτηση για δανεισμό, δεν υφίσταται. Για να πάρει κάποιος τον Λιβάι, βάσει της υπάρχουσας κατάστασης, θα πρέπει να φτάσει στα 15 εκατ. ευρώ. Ας μην ξεχνάμε ότι το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη -από τα 2,4 εκατ., ευρώ και πάνω που η ΑΕΚ δαπάνησε για να τον αποκτήσει- ανήκουν στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

Ζωντανό είναι επίσης το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για τον Λάζαρο Ρότα. Ο διεθνής δεξιός μπακ παρακολουθείται από το βελγικό σύλλογο εδώ και περίπου ένα μήνα, δίχως ωστόσο να έχει γίνει κάποια κρούση προς την ΑΕΚ.

Όμως ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή είναι ενήμερος και ίσως αυτή η ύπαρξη ενδιαφέροντος να οδηγήσει σε ένα νέο συμβόλαιο του Ρότα με την Ένωση. Είναι και αυτό ένα θέμα προς συζήτηση.

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι είναι ακόμα ένας παίκτης της ομάδας που έχει συζητηθεί στο Βέλγιο και συγκεκριμένα ως στόχος της Σταντάρ Λιέγης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την "καυτή πατάτα" με τον Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος δεν ανήκει μεν στην ΑΕΚ, όμως υπάρχει τεράστια επιθυμία για την παραμονή του αναζητείται ο τρόπος να πειστούν γι' αυτό τόσο η Θέλτα, όσο και ο ίδιος.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ